avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate ChrisCC

Activitate ChrisCC

Bună ziua, lucrez în învățământ și odată cu HG. 34 / 31.01.2018 art. 14 alin. c) beneficiez de acest spor de ecran îndeplinind condițiile cerute. Am făcut cerere către Consiliul de Administrație și respectiv conducerea unității de învățământ, așa cum ne-a îndrumat reprezentantul sindicatului.
După o lună de zile calendaristice am primit o copie a cererii mele unde în partea de sus a hârtiei e un scris de mână că EU trebuie să aduc ca anexă la cerere un, citez: „un document medical emis de Medicina Muncii, conform legislației în vigoare...”. Și într-o zi directorul îmi comunică verbal că eu și cu ceilalți care dorim sporurile să ne strângem și să facem chetă pentru DSP și ITM.
Lg. 330 / 2009 mai țin minte că la art. 21 menționează că angajatorul trebuie să facă demersurile către DSP și ITM. Menționez că acest spor a mai fost acordat în perioada 2006-2010, unde unitatea școlară avea un om cu atribuții SSM și țin minte că acea persoană avea grijă ca din 2 în 2 ani să facă toate actele către DSP și ITM ca persoană desemnată de către unitatea școlară.
Întrebarea mea este: cine anunță și plătește la DSP și ITM???