avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate ALY_INA_88

Activitate ALY_INA_88

Răspuns la discuția pensie limita de varsta
Nu stiu exact ce se verifica la ghiseu, banuiesc ca in primul rand documentele de la dosar. Acum mi-am dat seama ca vina poate sa fie a persoanei care a eliberat decizia de incetare a contractului, deorece a fost facuta cu o zi inainte. A cui este obligatia de a calcula cand se indeplinesc conditiile de pensionare?
Răspuns la discuția pensie limita de varsta
Multumesc pentru raspuns! Acest lucru ma intrebam si eu...de ce au primit dosarul daca stiau ca legea nu permite sa il depui mai inainte de termen (nici macar cu o zi). Ar fi trebuit sa-i spuna cand au verificat la ghiseu. Pentru acest lucru ar putea sa fie dati in judecata cei de la casa de pensii si sa se obtina si un raspuns favorabil pt pansionar?
Am urmatoarea speta: s-a depus dosarul de pensionare ( pensie limita de varsta) mai devreme cu o zi decat era termenul. Decizia a fost de respingere. Cand a primit raspunsul dupa 3 luni, a trebuit sa mai depuna din nou cererea de pensionare, si i s-a spus ca pt cele 3 luni nu v-a mai primi pensia, desi indeplinea conditiile de pensionare. Iar decizia v-a fi cu drepturile de la ce-a de-a doua depunere.
Practic casa de pensii nu ii mai acorda pensia de la data de la care avea dreptul ci fara cele 3 luni, cat trecuse pana la a doua depunere.
Intrebare: daca da casa de pensii in judecata are dreptul la pensie de la data cand indeplinea conditiile de pensionare, poate castiga cele 3 luni de pensie?
Cum e mai bine sa procedeze: sa depuna contestatie la cea de-a doua decizie (acest lucru ar bloca plata pensiei pana la solutionare) , sau sa mearga dosarul spre plata si sa se judece separat pentru banii aferenti celor 3 luni?