avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate kisslevente

Activitate kisslevente

S-ar putea ca eu sa nu fi fost destul de clar ;), deci, in legea 448 se spune "pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat..........pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces.......să nu depăşească 10.000 de euro.......nu poate depăşi 20.000 de euro". BNR limitand rambursarea la maxima de 5 ani, limiteaza posibilitatea persoanelor cu dizabilitati sa acceseze sumele de mai sus, deoarece cu veniturile pe care le au, nu pot rambursa in maxim 5 ani! Atunci legea 448 nu se mai poate aplica, pentru a rambursa in transe mai mici pe perioadele de 10-15 ani! (deoarece bancile invoca regulamentul BNR de 5 ani). Deci ANPD-ul prin DGASPC ne platesc dobanzile pentru 10-15 ani, dar bancile nu acorda aceasta facilitate din cauza celor maxim 5 ani, impuse de BNR! Nu cred ca cineva cu o indemnizatie de 450 lei, ar putea plati in maxim 5 ani, cei - 10.000 sau 20.000 de euro!
Va multumesc pentru raspuns! Dar ma refeream la termenul de rambursare care este diferit in legea 448/2006 (unde este 10-15 ani), fata de regulamentul BNR in care termenul de rambursare maxim, este de 5 ani, acest lucru diminueaza sansele de a lua un imprumut cu rate suportabile de catre peroanele cu dizabilitati! Ce primeaza? Regulamentul BNR sau Legea 448? Regulamentul BNR nu se supune legilor?
Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu privire la cine nu respectă legislația, mai precis Legea 448/2006 actualizată,
"ART. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani. În cazul achiziţionării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăşi 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani."
În Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 17/2012 privind unele conditii de creditare a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 855, din 18 decembrie 2012. unde termenul este de 5 ani și nu există nici o excepție pentru persoanele cu dizabilități.
Vă rog să imi spuneți unde trebuie să apelez pentru respectarea legii, Sau cine poate contesta regulamentul BNR, care nu respectă Legea 448/2006, privind creditarea?
Bună ziua,
Sunt o persoană cu dizabilitati încadrat în gradul 1 de handicap și beneficiez de o pensie de invaliditate ( iar un prieten încadrat în grad 1 de invaliditate, el a optat pentru pensia de urmaș, dobandită din copilarie). Vă rog să îmi spuneți dacă pot cumula, pensie de invaliditate sau pensie de urmaș, cu un venit ca angajat sau prestând activități independente? Menționez că sunt derutat de modificările și completările aduse la Art. 118 din legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 cu actualizările din 23-11-2017 .
Vă mulțumesc anticipat!