avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Jurindex

Activitate Jurindex

Ok. Mulțumesc pentru răspuns!
În luna iunie 2019, o persoană a achizitionat un laptop pentru a derula activitate pentru o viitoare PFA pe care a infiintat-o in luna septembrie 2019.
Poate trece laptopul la cheltuieli deductibile, ținând cont de faptul că îl utilizează acum în activitatea PFA-ului?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Asemenea!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Mulțumesc stimată doamnă avocat!
Răspunsurile dumneavoastră ajută foarte mult!
Toate cele bune vă doresc!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Un contract de colaborare ar fi mai avantajos pentru părți?
Beneficiarul fiind SRL, iar prestatorul pers fizica neinregistrată!
La plătitor știu că se aplică impozitul la sursă, dar la prestator ce taxe se mai aplică?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Mulțumesc mult de tot! Asta doream să aflu! Bănuiesc că, la regularizare, statul returnează și taxele incasate în baza venitului estimat care s-a dovedit a fi mai mic decât cel real! Adică declar un estimat de 10.000 lei, să zicem, achit trimestrial contribuțiile, însă, până la regularizare, nu realizez acei 10.000 lei, statul încasând într-o bază reală mai mică!
La regularizare, vor rezulta diferențe în favoarea mea pe care statul ar trebui să mi le returneze! E corect raționamentul?

Ideea este următoarea: pe mine mă interesează să derulez o activitate economică independentă (de exemplu, traduceri, nelegalizate, neautorizate, doar în baza licenție de absolvent de litere) sub o formă juridică, ce îmi permite să eliberez facturi, dar care să nu mă oblige să plătesc anticipat taxe la stat, ci numai după ce realizez venituri efectiv!
O asociație ar fi mai indicată?
Aveți vreo sugestie?
Nu caut să însel statul, dar nici nu e ok să îi achit anticipat taxe, fără ca eu să fi realizat efectiv baza de calcul!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Si mai concret: mă refer strict la momentul plății fizice. Normal statul incasează cotele dupa ce contribuabilul realizeaza veniturile, adica nu poate incasa pe ceva nerealizat inca!
Răspuns la discuția Contributii PFI
Mai concret: dacă astăzi am obţinut toate documentele de funcţionare, începând cu luna viitoare sunt obligat să achit lunar contribuţii la CAS, CASS şi alte contribuţii, sau le achit după ce depun declaraţiile anuale?
Discuție Contributii PFI
Bună seara!
Am următoarea ipoteză:
Mă înregistrez la ANAF ca Persoana Fizica Independenta, pentru a exercita o profesie liberala!
Depun toate actele, mi se eliberează CIF si declar ca nu depasesc, pentru anul fiscal in curs sau următor, plafonul minim prevazut de lege,
Asta inseamna că, dacă într-adevăr, nu depăşesc acel plafon, nici nu voi achita contribuţia la sănătate şi la pensii, corect? Dacă îl depăşesc am obligaţia să declar , urmând ca în primul trimestru al anului viitor să şi achit contravaloarea în funcţie de cât am realizat.
Practic în situaţia în care nu realizez acel plafon, tot ce va trebui să achit este acel 10% ca impozit pe profit, corect?
Esenţa întrebării este următoarea: după ce mă înregistrez la ANAF, ca PFI, dacă declar că nu voi depăşi acel plafon, va trebui să plătesc alte contribuţii obligatorii lunare, indiferent de ceea ce realizez efectiv, în afară de cei 10%?
Vă mulțumesc extraordinar de mult! Răspunsul dumneavoastră contribuie enorm la clarificarea unei situații litigioase, a cărei încărcătură juridică depășește orice expectanță!