avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Activitate Terry84

Activitate Terry84

Buna ziua , in urma cu mai multi ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o hotarare judecatoreasca am cerut prin instanta un drept viager pentru fratele meu care are schizofrenie ( in ideea ca eram deja plecata din tara si sa nu mai fie scos din casa de anumite rude. Fratele meu nu este pus sub interdictie , locuieste cu tatal meu , cand in apartament , cand in casa tatalui meu .As dori sa vand acel apartament si sa cumpar alt apartament mai mic. Fratele și bolnav și influențat de tata(care nu are nici un drept legal la apartament) nici nu vrea sa audă de vanzare. Tatăl nostru este însoțitorul lui. Acum va rog sa imi spuneti cum aș putea vinde apartamentul, ce ar trebui sa demonstrez legal și daca se va putea vinde ce procentaj ar trebui sa ii rezerv in banca? Sau cum pot demonstra că vreau sa le iau un apartament mai mic din banii de vanzare? Efectiv apartamentul este folosit pe post de cabana (vin o data pe luna si stau câteva zile si se degradează pe zi ce trece. Orice lucrare as face sau schimbări se alege praful ) Eu nu locuiesc acolo. Asa ca ma gandesc sa cumpăr 2 apartamente mai mici, unul pentru ei si unul sa il dau in chirie (daca se intampla ceva cu careva dintre ei sa imi permit sa ii internez intr-o casa de sanatate privată). Ce pot sa fac va rog? Am inteles ca daca iau tutela fratelui nu mai pot vinde . Cum as putea forța vânzarea? Este efevtiv pentru binele tuturor. Multumesc
Pusul sub interdictie mi s-a sugerat de către avocat , în ideea de a avea un tutore care sa decidă pentru el . Mi s-a spus că nici un notar nu o sa il ia in seama din cauza bolii. Eu stiu ca este bolnav , dar are capacitățile normale de a merge la cumpărături, numara banii , restul care i se da la magazin , citeste , crize nu are . Chiar ajuta la facut treburi prin casa . De aceea nu am inteles exact , de ce legal nu ar putea sa semneze un act de vanzare si altul de cumpărare. Stiti cumva care este statul lor în România? Multumesc.
Buna ziua , in urma cu 4 ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o hotarare judecatoreasca am cerut prin instanta un drept viager pentru fratele meu care are schizofrenie ( in ideea ca eram deja plecata din tara si sa nu mai fie scos din casa de anumite rude , am facut acest act fara sa inteleg exact ce inseamna uzufruct viager . Vina este in totalitate a mea ). Fratele meu nu este pus sub interdictie , locuieste cu tatal meu , cand in apartament , cand in casa tatalui meu .As dori sa vand acel apartament si sa cumpar altul mai mic unde sa ii pun dreptul viager , si sa aiba totusi partea lui in cazul in care starea i se inrautateste sa imi permit sa il internez intr-un loc privat , Tin sa mentionez , ca tatal nostru ( care nu are nici un drept legal in apartamentul nostru inafara ca este insotitorul fratelui meu ) nu doreste vanzarea si nici sa ma ajute sa il pun sub interdictie . Eu nu locuiesc cu ei . Mentionez ca tatal meu are totusi 73 de ani si se razgandeste de pe o zi pe alta in legatura cu deciziile pe care le ia .Ma gandesc ca oricand pot uita ceva in priza ( caloriferele + incalzirea este pe curent ) si ma trezesc ca poate exploda tot .
Cum as putea proceda stiind ca nu am acces la actele de sanatate actuale ale fratelui ? As putea sa imi atac in instanta propria decizie ? In ce conditii as putea vinde acest apartament pentru a lua unul mai mic si mai confortabil pentru fratele meu ?
Răspuns la discuția Oligofrenie adult
Buna ziua ,
Incercati sa vorbiti cu cei de la asistenta sociala din orasul dumneavoastra . Ca sa fie luata la centru trebuie sa insistati si sa dovediti ( banuiesc ) incapacitatea de a o tine . Oricum banuiesc ca i-ati facut o pensie de handicap , si ar trebui facuta si o pensie de insotitor . De aceea va recomand sa vorbiti cu cei care lucreaza la asistenta sociala . O zi buna