avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate cosminstefanxp

Activitate cosminstefanxp

Buna ziua,

Am o situatie putin mai speciala si as avea nevoie de putin ajutor/un sfat. Sunt actionar in doua companii, intr-una asociat unic (sa o numim A), in cealalta (B) impreuna cu o alta companie. Pentru ambele companii sunt unul dintre administratori.

Compania B presteaza servicii (informatice) pentru clienti din afara. Compania A va avea in curand un singur angajat - eu. In cazul in care compania A (eu asociat unic) incheie cu compania B un contract de prestari servicii, pentru care se factureaza servicii de management si prestari servicii dezvoltare software, ar putea fi probleme daca pentru compania A este singurul client? Practic eu as fi actionar in ambele, administrator in ambele, anagajat doar in compania A si ar fi un contract de prestari servicii (la pret corespunzator pietei) intre A si B.

Stiu ca in cazul PFA-urilor, in cazul unui control, s-ar putea ajunge la concluzia ca este vorba de activitate dependenta, si ar trebui aplicate impozitele corespunzatoare salariilor. Este aceeasi situatie si aici?

Multumesc