avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate Sonnelion

Activitate Sonnelion

Spatiile din fata supermarketurilor sunt spatii publice sau spatii private? Angajatii sunt obligati sa deszapezeasca spatiile din fata supermarketului? Ceea ce se intampla in acel spatiu este in grija supermarketului sau domeniului public?
Buna ziua. Nu avem contract, dansul le-a scris voluntar pentru site-ul meu.
Buna ziua,

Am avut un website pe care cineva a publicat niste articole. Dupa 7 ani, site-ul a trecut la versiunea in limba Engleza, unde articolele au fost traduse de altcineva, tot pentru website, insa cel care a scris articolele pentru website mi-a cerut sa le dau jos de pe ambele website-uri.

In acest caz, nu pot face nimic pentru a pastra pe website articolele, chiar daca au fost facute pentru site-ul meu si au fost promovate prin site-ul meu si nu in ultimul rand, au fost si traduse de altcineva, prin munca altcuiva adica?

Mentionez ca intotdeauna numele autorului a fost afisat.

Daca doresc sa recuperez acele articole, pot face ceva?

Multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspuns!
Ma uitam la acest articol www.avocatnet.ro/articol_419...

La "Spaţiul public închis/Definiţia aplicabilă în prezent" scrie "cu excepţia spaţiilor delimitate şi special amenajate pentru fumat din incinta acestora."

Mai jos scrie:

" Reglementarea actuală dispune, mai exact, că se poate fuma în baruri, discoteci, restaurante şi alte spaţii publice asemănătoare doar dacă există încăperi special amenajate în acest sens. Pentru ca acest lucru să fie posibil, spaţiile trebuie să respecte următoarele condiţii:

să reprezinte cel mult 50% din suprafaţa spaţiului public închis destinat clienţilor;
să fie delimitate de restul spaţiului public închis, astfel încât să se asigure izolarea completă de acesta;
să nu fie spaţiu de tranzit sau de acces în spaţiul public închis;
să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului de tutun;
să fie dotate cu scrumiere şi cu extinctoare şi să fie amenajate respectându-se regulile de prevenire şi stingere a incendiilor;
să fie marcate la loc vizibil cu unul dintre următoarele indicatoare: "Loc pentru fumat", "Spaţiu pentru fumat", "Încăpere în care este permis fumatul".
"


Va sa zica, daca un local (bar/pub) are loc pentru nefumatori si un loc special amenajat pentru fumatori IN INCINTA SA (nu afara), este ok? Se mai pot face spatii INCHISE special amenajate pentru fumatori?
Buna ziua.

As dori sa aflu daca legislatia mai permite deschiderea localurilor in care se poate fuma si in ce conditii. Acum ceva timp am fost pe la mall-ul AFI si imi aduc aminte ca cei de la Starbucks aveau un spatiu destul de generos pentru fumatori.
Se mai poate obtine aprobare pentru un astfel de spatiu? Cum?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Schimbarea numelui de familie
Va multumesc frumos pentru raspuns. Mai am doar cateva intrebari finale.


“Cererea de schimbare a numelui se publică în M.O. al României, Partea a III-a prin grija şi pe cheltuiala petiţionarului.”

Deci inteleg ca exista o taxa, o plata. Imi puteti spune care este, va rog?


De asemenea, voiam sa va intreb daca exista un format pentru aceasta cerere pe care o depun. Inteleg ca mi se va da la "Serviciul de Stare Civilă şi va fi vizată de ofiţerul stării civile." Corect?

Eu am in buletin trecut domiciliul in sat Islaz, jud. Teleorman, insa locuiesc in Bucuresti. La care primarie pot merge?



Răspuns la discuția Schimbarea numelui de familie
Deci nu am nevoie de avocat pentru schimbarea numelui? Depun o cerere la primarie prezentandu-ma cu certificatul de nastere si buletinul?
Buna ziua

As dori sa va intreb cum se poate schimba numele de familie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, daca ma costa ceva si cat.

Va multumesc
Buna ziua.

Am primit astazi un SMS legat de niste pisici de vanzare. Am trimis SMS inapoi sa intreb cine este persoana si am primit mesaj automat "Pentru dezabonare trimiteti email cu numarul dumneavoastra de telefon la sms.stopsms(at)gmail.com.

Nu m-am abonat la asa ceva, datele personale au fost luate si folosite fara consimtamantul meu.

Ce pot face? Se poate face o reclamatie undeva? Nu vreau sa trimit email cu numarul de telefon pentru ca nu stiu la ce surprize ma mai pot astepta.

Va multumesc anticipat.