avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Activitate Nica Angela

Activitate Nica Angela

Moștenire...am considerat că după decesul mamei ar fi corect să facem partajul.Mama la 90 de ani a hotărât să-și cedeze partea ei cu toate că nepoata nu a ajutat.o cu nimic și acel teren a fost moștenirea tatălui meu.Poate să.mi ia dreptul la moștenire nepoata? Nu pot să atac acea donație?
Donație ....Bunica mea in urma succesiunii după decesul bunicului deține 60 la sută din casă și teren, 40 la sută revenind celor doi copii. Terenul pe care este construita casă a fost proprietatea tatălui bunicului. La 3 luni după ce a revenit prin succesiune bunicului acesta s.a stins din viață . Acum bunica vrea să-mi doneze mie partea ei.Vreau să știu dacă este posibil și dacă copii ei pot revendica dreptul lor după dispariția bunicii.Multumesc!
Bună ziua.Sotul meu a intrat la pensie anticipata în urma cu 2 ani.Acum a făcut 65 de ani și a primit decizia de pensie la limită de vârstă La depunerea dosarului de pensie în urmă cu 2 ani am avut o adeverință pentru sporuri obținute intr.o perioada de 10 ani când a lucrat pentru Ministerul de apărare ca civil, mai exact un spor de 25 la sută.Acest spor nu a fost adăugat la calcularea pensiei nici în primii 2 ani și nici acum. Ce putem face? Trebuia să facem acum o cerere pentru recalcularea pensiei? Mulțumesc!
Bună ziua.Sotul meu este pensionar anticipat de 2 ani și jumătate.In iunie a făcut 65 ani și urmează să primească pensia pentru limită de vârstă.Asta se va face incepand cu luna iulie sau mai are de așteptat? Mulțumesc!
Dacă dețin 20/. din casă și curte în indiviziune cu sora și mama mea ,aceasta având 60/., sora tot cât mine,mama poate să construiască sau să înstrăineze partea ei dacă eu nu sunt de acord?Mulțumesc!
Bună ziua.Ma poate lămuri cineva.Tatal meu a decedat în urma cu 17 ani și în urma succesiunii mi.a revenit o cincime din casă și curte o cincime surorii mele și 3/5 mamei care trăiește Acum aceasta dorește să facă testament în favoarea nepoatei din partea surorii mele.Eu nu sânt de acord și vreau să știu dacă pot revendica dreptul meu sau nu mai pot face nimic și o să rămân doar cu ce am obținut după succesiunea facută.Multumesc!
Bună ziua.Suntem 4 frați și facem succesiunea după mamă noastră decedată în acest an .Succesiunea după Tatăl nostru decedat în urma cu 27 ani fiind făcut la momentul respectiv, mama fiind mastenitoarea.Noi ne.am înțeles că mastenirea care consta în teren extravilan de 2 ha să.i revine fratelui mai mare iar casa, dependințe și terenul aferent sa.i revină fratelui mai mic.Ceilalti doi frați nu vor nimic și drepturile de succesiune să treacă în partea fratelui mic care rămâne cu casa.Intrebare din partea celor doi care vor că partea lor să revină fratelui mic..putem să acceptăm succesiunea și drepturile de succesiune să fie oferite frateluiui mai mic sau acceptăm succesiunea și apoi facem donație? Cum este mai bine? Dacă renunță cei doi frați la succesiune totul se împarte în 2 părți egale sau așa cum ne.am înțeles no?Mulțumim!
Bună dimineața.Am lucrat 41 ani că asistența medicală.In ultimii 3 ani am lucrat cu 1/2 norma fiind pensionara pentru invaliditate.Acum am cerut întreruperea CIM prin acordul ambelor părți.Adeverinta pentru vechime munca și decizia de încetare CIM trebuie să ajungă acum la casa de pensii sau peste 2 ani când voi fi pensionată la limita de vârstă.O sa.mi fie recalculată pensia acum sau după 2 ani . Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns! Avem baie nu folosim țucalul!Avem și casa noastră la bloc.Sotul meu dorește să poată merge la curte fiind la pensie sa se bucure câteva ore pe zi. Nu se pune problema sa locuim acolo.
Nu vrem decât partea noastră.Nu se poate împărți și astfel să intrăm în posesia unei camere din casa și unei cincimi din curte?