avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mulțumesc! Cota mea este de 18,75 la sută din teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mulțumesc! Cota mea este de 18,75 la sută din teren și 28,75 ...

Mulțumesc! Cota mea este de 18,75 la sută din teren și 18,75 la sută din clădiri pentru care plătesc impozit de 15 ani.Tot atât deține și sora iar mama restul dar nu am făcut partajul .Nepoata căreia mama i.a cedat partea ei să o îngrijească a dărâmat anexele casei fără acordul meu intenționând să construiască o casă.Poate să facă asta fără acordul meu?
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
nicamarian551@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:02, 1 Iunie 2023
Nu poate. Dar de ce nu faceți partajul?
Moștenire...am considerat că după decesul mamei ar fi corect să facem partajul.Mama la 90 de ani a hotărât să-și cedeze partea ei cu toate că nepoata nu a ajutat.o cu nimic și acel teren a fost moștenirea tatălui meu.Poate să.mi ia dreptul la moștenire nepoata? Nu pot să atac acea donație?
Dreptul dvs la moștenire (cota pe care o aveti) nu vi-l ia nimeni.
Doar ca stați asa în coproprietate, la grămadă. Nu vreți sa faceți odată lumina și sa va luați fiecare partea?
Cat trăiește mama, nu puteți ataca nicio donație. După decesul mamei, puteți, dar procesul o sa coste, o sa dureze vreo 2-3 ani și tot ce veți obține este o sulta de la nepoata
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar:doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.la masa succesorala ... club-35 club-35 Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala suntem mama si 2 copii, eu si o sora.In urama acestei succesiuni am dori sa limpezim situatia ... (vezi toată discuția)
Ieșire indiviziune.detin 3/8 adică 90 m pătrați conform certificat ... nicamarian551@gmail.com nicamarian551@gmail.com Ieșire indiviziune.Detin 2/8 adică 90 m pătrați conform certificat moștenitor, mama 2/8și sora aceeași cotă că mine in urma succesiunii după tată ... (vezi toată discuția)