avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate Dacus

Activitate Dacus

Mulțumesc
Mulțumesc
Mulțumesc
Mulțumesc
Dar cel de donație ,nu este sigur ?
Buna ziua .Am o mătușă (sora mamei) care are o garsoniera într-un orășel (nu e foarte scumpa) si s-a gândit sa mi-o lase mie ,ea nu are nici soț si nici copii.
Ce act pot face cu ea ca sa nu fie atacabil de către nepoți sau frații ei ?
Eu ma gândeam daca pot face un act de vanzare -cumpărare cu o suma modica(ca un mic ajutor din partea mea )
Mulțumesc
Mulțumesc frumos,m-am mai liniștit .
Buna seara
As dori sa ma ajutați cu o problema care ma macină ,părinții sotiei mele au împrumutat din banca multi bani ,in urma neplății îndelungate le-a fost luata casa de banca fiind ipotecata cu toate astea au mai rămas cu o datorie de 100.000€ ,ei in momentul de fata nu mai dețin niciun altfel de bun ,după moartea lor eu si sotia mea va trebui sa plătim pentru ei?Având in vedere ca ei nu au ce moștenire lăsa in urma lor înafară de "acest credit" am dori sa cumpăram o casa si trăim cu frica asta .Multumim !
Mulțumesc frumos ,o ultima întrebare daca se poate .Din cate am înțeles in urma contractului de donație oricum va trebui făcută succesiunea ,dar in urma contractului de vânzare cumparare (dar cu uzul fruct viager) va mai fi nevoie sa fie deschisa succesiunea sau in urma cărui contract intre mine si ea nu va fi nevoie de succesiune in urma decesului ?
In cazul donației ,surorile au spus ca pot da o declarație acolo la notar in Italia ,pot fi valabile acele semnături si mai ales ca o sa trebuiască sa le traduc din italiana ? Mulțumesc