avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate stefanemilionel

Activitate stefanemilionel

Răspuns la discuția Am luat o persoana in spatiu
Am acordul persoanei sa fac acest lucru. Cand am luat-o in spatiu mi-a zis sa deschid tot ce vine pe numele ei si sa ii trimit poza cu ce scrie.
Buna ziua,
Am luat o persoana in spatiu acum aproximativ 1 an. Persoana respectiva nu a locuit nicioadata aici. Am facut acest lucru numai pentru ca acea persoana sa isi poata face o carte de identitate. Ulterior am aflat ca aceasta persoana a facut credit la o institutie financiara nebancara pe aceasta adresa. Tot primeam prin posta facturi pentru acest credit dar ele erau din ce in ce mai mari pana cand creditul a fost declarat scadent anticipat si a fost inmanat unei firme de recuperare de creante. Intrebarea mea este ce pot sa fac sa dau afara aceasta persoana din spatiu, pentru a nu risca executarea silita. Eu stiam ca e de ajuns sa fac o declaratie la notar si sa o dau la politie. Va rog sa imi explicati exact cum pot sa fac asta.
Ares-3 minorul are 14 ani, vârsta minima pentru care compania aeriana îl considera adult. Pe site scrie ca “Persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani pot călătorii neînsoțite dar nu au dreptul sa însoțească un alt copil”. Îl va aștepta parintele la întoarcerea in țara la aeroport.
Imi puteti spune legea exact care interzice acest lucru? Eu stiam ca doar la iesirea din tara este nevoie de declaratie notarariala iar la intoarcere avand in vedere faptul ca minorul are cetatenie romana si nu solicita asistenta in aeroport se poate.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu o companie aeriana care nu ofera asistenta din acest punct de vedere, asadar trebuie sa treaca singur pe la vama.