Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Djrelaxmind

Doar cu organele de ancheta vor discuta bancile din cauza secretului bancar si a clauzelor de confidentialitate. Banca nu va divulga nici un fel de informatii despre proprii lor clienti unor terte persoane neautorizate si fara functie oficiala chiar daca acei clienti sunt neoficial persoane suspecte. Pana nu este deschis un dosar de cercetare penala si pana cand nu este identificat suspectul si nu este cercetat intr-un dosar de cedcetare penala, pana cand nu e dovedita fapta cu identificarea faptuitorului, escrocul va beneficia de prezumtia de nevinovatie. Ai scris ca ai depus plangere penala. Ai vreun numar de inregistrare a acelei plangeri respectiv ai idee daca s-a deschis vreun dosar de cercetre penala in speta respectiva si eventual stii ce numar de inregistrare are acel dosar?

theo jean a scris:

Atunci cum au fost scosi banii din bancomat? Nimeni din cadrul bancii nu vrea sa stea de vb cu mine...

Daca esti in Spania si nu folosesti des acel card de Romania, din aplicatia bancii, poti trece acel card pe limita ZERO atat pentru retragere numerar cat si pentru plati cu cardul atata timp cat nu il folosesti si nu mai ai stres. Doar ca vor trebui modificate limitele cardului atunci cand vei dori sa utilizezi acel card. De exemplu, Raiffeisen Romania ofera clientilor aceasta posibilitate prin jntermediul aplicatiilor de smart mobile si smart token. Atentie la Raiffeisen sa nu blochezi cardul bancar deoarece blocarea cardului bancar din aplicatie inseamna distrugerea acelui card bancar cu emiterea altui card nou (cardul nou nu va putea fi folosit pentru ca trebuie ridicat personal cu cartea personala de identitate de la sucursala bancii daca nu ai noroc de un imputernicit care sa il ridice in numele tau sau prin curierat la adresa parintilor si apoi activarea cardului prin efectuarea unei prime plati cu introducerea carduluui si a pinului de card la un POS). Deci la Raiffeisen anularea cardului din aplicatie este ireversibila si nu este aceeasi chestie precum este inghetarea cardului la Revolut de exemplu, actiune care la Revolut este reversibila si blocheaza temporar cardul! La Raiffeisen ai posibilitatea sa pui limitele la ZERO ceea ce echivaleaza cu blocarea temporara a acelui card Raiffeisen, separat pentru plati si separat pentru retrageri de numerar. Mare atentie si cu numarul de telefon in relatie cu banca! Daca apelezi de pe un numar diferit fata de numarul de telefon de la profilul tau de pe aplicatia bancii nu vei fi bagat in seama! Verifica si eventual modifica numarul de mobil din aplicatia bancii indiderent ca e numar de RO sau din strainatate si doar apoi apeleaza relatii clienti la banca ta daca vrei ca operatorul bancii tale sa te identifice cu succes, sa te asculte si sa te ajute in continuare! Sanatate!
Vedeti ce prevede conventia de evitare a dublei impuneri intre cele doua state respectiv Romania si Olanda. Adica cititi si incercati sa intelegeti toate articolele conventiei si apoi vedeti ce este de facut. In geberal, ANAF solicita un dosar cu un certificat de rezidenta fiscala emis de Fiscul din Olanda si contractele de munca ale dumneavoastră cu angajatorii olandezi, asta in cazurile in care va mutati temporar rezidenta fiscala in Olanda. Aceste acte trebuiesc depuse in copie si traduse, insotite de un chestionar pe care il completati si il depuneti cu toate actele in acelasi dosar. Nu stiu daca trebuiesc si legalizate acele traduceri, asta doar ANAF poate sti. Simplu. Succes! [ link extern ]
Discuție OMF 1099/2016
Spre exemplu, eu am luat decizia de pe o zi pe alta ca sa plec in străinătate. Deci mi-am luat biletul Vineri si am plecat Duminica, a treia zi din Romania. Cum as putea ca sa respect legea in acest caz si sa nu ma incriminez, fiind pasibil de plata impozitului pe tot venitul realizat in doi ani de zile in alta tara cu care deja exista convenție de evitare a dublei impuneri inca din anii ’70? Acel ordin al ministrului de finante prevede depunerea chestionarului in avans cu o perioada minima de 30 zile inainte de a pleca din tara. Poate fi contestat ordinul OMF 1099/2016 din acest punct de vedere?