avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat cuiva datele cardului meu pentru cumpărarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat cuiva datele cardului meu pentru cumpărarea unui bilet de avion, dar când mi-a venit extrasul de cont am văzut și alte plăți online pe care eu nu le făcusem. Pot să fac plângere undeva, în urma căruia el să plătească, chiar cu ani de pușcărie?

Am dat datele cardului meu iubitului unei prietene pentru cumpararea unui bilet de avion, dar cand mi-a venit extrasul de cont am vazut alte plati online pe care eu nu le facusem si singura persoana care avea datele cardului cu pricina era iubitul prietenei mele. Prejudiciul l-am recuperat apeland la compania de jocuri la care s-a facut plata spunandu-le ca nu am fost eu si ei mi-au returnat banii. Ideea este ca atunci nu am facut nimic pentru ca imi recuperasem banii si nu mai aveam prejudiciu, dar recent s-a intamplat iar si ma deranjeaza nesimtirea persoanei cu pricina, stiind ca a mai incercat prima oara si nu i-a iesit. Am spus ca prima oara nu o i-au in considerare, dar daca a avut tupeul sa incerce iar, nu-l mai scutesc.
Intrebarea mea este daca pot sa fac plangere undeva si in urma caruia el sa plateasca, chiar cu ani de puscarie. La cine trebuie sa apelez? Care este pedeapsa maxima pentru asa ceva?
Mentionez ca eu acum sunt in Spania, el este in Anglia, iar datele cardului sunt de la un cont de la o banca din Romania, eu dandu-i datele contului aici in Spania in perioada in care era si el aici, dupa care a plecat in Anglia cu biletul de avion pe care am spus ca l-a cumparat cu datele de pe cardul meu.
Sper ca cineva sa ma poata ajuta, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adydeac , utilizator 09:01, 29 Noiembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca plata a facut-o din Anglia si mai greu de facut cercetari ...Puteti incerca dar nu cred ca aveti mari sanse... Adresati-va intai bancii cu o palgere si solicitati un extres de cont
Apoi avertizati banca sa va emita un alt card iar pe cel despre care vorbiti sa vi-l blocheze pentru a stopa acele practici...
Poate nu e el de vina: poate cineva i-a instalat un keylogger, poate websiteul firmei a fost spart si s-au furat datele... hotul cu un pacat, pagubasul cu o mie.
Daca la prima fapta si-a recunoscut vina si a acceptat sa returneze suna este posibil sa fi repetat isprava ....
16 din 17 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vina va apartine. Datele privind contul si cardul bancar nu se divulga niciunei terte persoane..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La asemenea Carduri este suficient daca pe net adaugi cifrele inscriptionate pe el facand plati in aceasta maniera fara a detine vreo parola sau cont ...

Alte discuții în legătură

Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Plata cu card prin internet lucicasweis lucicasweis Buna seara, Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Am o mica agentie de turism , prin care pot emite si bilete de ... (vezi toată discuția)