avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate Oana007

Activitate Oana007

Am cumpărat recent un apartament in Bucuresti, Sector 4. Ce trebuie sa fac sa îl iau in spațiu pe fratele meu și ce treb sa fac pentru o viza de flotant pentru un prieten. Menționez ca nu am schimbat buletinul și am alta adresa. Multumesc!
Buna ziua. Azi am semnat contractul individual de munca in sistemul privat. De la actualul loc de munca nu mi-am dat demisia sau orice legat de plecarea mea. Vreau sa merg in ambele locuri. Vreau sa știu dacă cei din sistemul privat pot avea acces la toate datele despre mine privind tot ce mi se oprește de la spitalul de stat. Este corect legal sa merg in 2 locuri? Problema ar fii ca la stat lucrez dimineața (8 ore / zi - 40 ore/săptămâna) și in privat 1 sapt dimineața și una după amiaza. Programul din privat este foarte relaxtat și cu siguranța fac fata (altfel nu apelam la ei, la cei din privat). Menționez ca atat la stat cât și la privat sunt pe perioada nedeterminata.
Buna ziua. Vreau sa schimb locul de munca de la stat la privat. Ce trebuie sa fac in așa fel in cât sa nu pierd zilele de concediu neefectuate. Menționez ca lucrez din 2015 și pana in prezent nu am putut efectua decât 20 de zile in tot acest timp. (Noul șef zicea mereu ca nu se poate sa-mi iau liber). Știu ca in fiecare an sunt 21 de zile de concediu. Nu as vrea sa-mi dau demisia ca altfel nu îmi mai sunt plătite zilele de concediu neefectuate. Cum trebuie sa procedez corect? Din motive personale (din cauza noului șef, care nu este de acord cu nimic din ce zic și din ce fac) nu vreau sa mai lucrez la actualul loc de munca. Prefer privatul ca este mai avantajos la bani.
Nu știu cum sa pun pozele ca sa vedeți contractul
Lucrez cu un contract PFA cu un spital din 2016, având valabilitatea pana in luna Decembrie anul asta. Am fost plecat la niște cursuri din Iunie și pana astăzi (nu fiind obligat de la locul de munca). Conform datelor din contract am anunțat din timp ca nu o sa vin, ei fiind obligați sa mă aștepte pana la 90 de zile. Azi, am avut surpriza sa aflu ca mi-au încheiat contractul. Ce pot face in situația asta? Ținând cont ca trebuia sa fiu anunțat cu 30 de zile înainte ca nu mai am nevoie de serviciile mele.
Răspuns la discuția Repaus săptămânal 48h
Mulțumesc mult
Răspuns la discuția Fisa postului
Mulțumesc frumos
Discuție Fisa postului
In urma cu 3 ani m-am angajat intr-o instituție de stat. La început contractul a fost de prestări servicii ( din 2015) - și nu am știu, cu o valabilitate de 6 luni, după a urmat un alt contract tot de prestări servicii cu o valabilitate de 12 luni, dar in urma unui control și s-a făcut contractul pe nedeterminat (anul 2016). Din ziua de când am avut contractul de prestari servicii și pana in prezent nu am vazut fisa postului. In urma problemei cu șeful de statistica pentru repausul săptămânal 48h am aflat ca “dn șef” a făcut el fisa postului. Cred ca trebuia sa o am din ziua angajării și nu după 3 ani și puțin, in care sa specifice ca “TREBUIE” sa vin și sâmbătă. Din câte știu fisa postului este prezentată la angajare, nu după 3 ani!!!!
Fisa trebuie data de la Runos și nu de la compartimentul STATISTICA!!!! Ce pași trebuie sa urmez ca totul sa fie legal din orice punct de vedere?
Buna ziua. Întâmpin o problema la locul de munca. Conform contractului individual de munca, cu nr de 8ore/zi, 40h/săptămâna, este normal și corect sa lucrezi și sâmbătă? 2 ore?? Știam ca trebuie respectat repausul de 48 de ore!! Ce mă sfătuiți? Nu exista nici un act adițional sau altceva adăugat la contractul de munca. La angajare nu a fost vorba de ziua de sâmbătă. Nu am semnat nimic pe parcurs referitor la asta.