avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate mirel28

Activitate mirel28

Va multumesc frumos.
Am si eu o intrebare legata de calculul indemnizatiei.Sotia mea a avut in ultimele 6 luni de sarcina concediu medical,avand o sarcina cu risc. As dori sa stiu cum se face calculul , se ia in considerare concediul medical, sau se iau ultimele 12 luni inainte de concediul medical?
Multumes.
Răspuns la discuția reziliere contract
Am rezolvat, va multumesc pentru raspuns, avocatul a fost amabil si a inteles.Cred ca am rez. si problema penala cu ajutorul noului avocat.
Răspuns la discuția reziliere contract
Nu stiu ce a declarat el in momentu de fata, si el e acuzat de acelas lucru, de complicitate cu mine si altii.
Ideea este daca pot rezilia fara sa mai platesc diferenta, precizez ca am platit 1/6 din contract si pentru o singura reprezentare cred ca este suficient, de fapt ma intelesesem ca tribunalul si curtea fac atat.
Pot sa nu ii mai platesc difernta?
As dori totusi sa ma despart amiabil de om.
nu imi plac disensiunile mai ales acum.
poate iii mai dau ceva dar integral nu am de unde ca mai trebuie sa pun si alt avocat.
buna ziua,
Am icheiat un contract cu un avocat, pentru reprezentare in faza de cercetare penala, el reprezentanduma doar la tribunal o singura data la cererea de mandat de arestare.
Am platit un avans, dar am aflat ca avocatul respectiv mai are si alt client din acelas dosar si imi este frica sa nu joace la doua capete.As dori sa reziliez contractul, trebuie sa il platesc integal sau doar proportional cu reprezentarea, eu nu mai doresc restituirea avansului, ma intelesesem ca acel avans sa fie valabil si pentru tribunal si la recurs. A pus recursul dar inca nu sa judecat si as vrea sa vin cu alt avocat, din motivele prezentate mai sus.Cum pot rezilia contractul?

Buna ziua,

as dori sa stiu daca se acorda indemnizatia de crestere a copilului daca ai doar contract de munca partial.
Din OUG 111 inteleg ca trebuie sa lucrezi cel putin jumatate din luna.

Am dreptate?

As dori sa trec sotia mea ca si angajat la firma mea si doresc sa evit taxele de aceea ma gandeam la un contract partial.

Dar noi ne gandim sa avem un copil.Intrebarea era daca se mai acorda indemnizatia.
Care ar fi dezavantajele unui CM partial
Multumesc

Buna ziua,

as dori sa stiu daca se acorda indemnizati de crestere a copilului daca ai contract de munca partial.
Din OUG 111 inteleg ca trebuie sa lucrezi cel putin jumatate din luna.

Am dreptate?

As dori sa trec sotia mea ca si angajat la firma mea si doresc sa evit taxele de aceea ma gandeam la un contract partial.

Dar noi ne gandim sa avem un copil.Intrebarea era daca se mai acorda indemnizatia.

Multumesc
Buna ziua,

Am citi prin presa despre Ordonanţa de Urgenţă pentru stimularea antreprenoriatului în rândul tinerilor, cu vârste până în 35 de ani, care îşi încep prima afacere.

Imi puteti spune si mie daca a fost aprobata aceasta ordonanta si ce numar are.
Sau a fost un bum de presa, eu nu reusesc sa o gasesc.eu tot aman infiintarea unei firme pentru a beneficia de aceasta ordonanta.
Mai are rost sa astept?

VA multumesc anticipat.
Mirel

Nu decei de la casco am fost chemat ci de parat care nu avea asigurare.Ci de la Casco m-au pus sa dau o declaratie asa cum este normal in momentul in care mi-au platit despagubirea prin acea declaratie spuneam ca am fost implicat in acel accident si am fost despagubit in totalitate de dumnealor asa cum s-a si intamplat.
Presupun ca instanta a acceptat cererea pe principiul de a verifica acea declaratie.Sper sa fie asa, ca daca o iau de la capat ma ia capul.
va multumessc pentru raspuns.

Nu inteleg daca are dreptul sa ceara din nou acelas lucru ca si la procesul trecut, se judeca de doua ori acelas lucru? Sau se iau in calcul hotararea judecatoreasca de la procesul trecut si PV si in functie de asta se decide.PV ramas valabil in urma hit jud. trecut este proba in proces?

Ma ia groaza daca o iau de la capat.