avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul indemniztie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul indemniztie de crestere a copilului

Am si eu o intrebare legata de calculul indemnizatiei.Sotia mea a avut in ultimele 6 luni de sarcina concediu medical,avand o sarcina cu risc. As dori sa stiu cum se face calculul , se ia in considerare concediul medical, sau se iau ultimele 12 luni inainte de concediul medical?
Multumes.
Cel mai recent răspuns: mirel28 , utilizator 14:15, 5 Februarie 2012
Va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni(adica cu tot cu medicale).
Variantele pentru care poate opta sotia:
Varianta I: ramanerea in concediul pentru cresterea copilului pana la data la care acesta implineste varsta de 1 an, aa primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei,
- Va beneficia de un stimulent de insertie pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei, daca parintele se intoarce la munca pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an. In acest caz, stimulentul se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
Varianta II: ramanerea in concediul pentru cresterea copilului pana la data la care acesta implineste varsta de 2 ani, parintele va primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei,
- pentru aceasta optiune stimulentul de insertie nu se acorda.

Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a concediului pentru cresterea copilului adoptata in 8 decembrie 2010 SilviuMihai SilviuMihai Doresc sa aflu daca s-a modifica nua lege ( 8 dec 2010) \"Miercuri, 8 decembrie 2010, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta, care reglementeaza noul mod ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal mos 66 mos 66 in harababura asta a legilor, cand toate se schimba cum vor dansii sant si eu curioasa cum si in ce conditii pot beneficia de concediul maternal de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie pentru ccc? GAGI GAGI Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarea problema :la sfarsitul lunii mai urmeaza sa nasc iar in luna martie(acum) am avut concediu medical ... (vezi toată discuția)