avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate Florina93

Activitate Florina93

Va multumesc! Zi frumoasa

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, cel mai bine ar fi ca bunica sa de o declaratie notariala prin care sa arate ca renunta la clauza de intretinere din contract inainte de transferul dreptului de proprietate.


Va multumesc din suflet!
Bunica numai locuieste cu noi .
In urma cu doi ani camera in care locuia a avut loc o explozie din cauza acumulării de gaze si nu a vrut sa rămână la noi a plecat sa locuiască cu mătușa noastra.
Părinții și-au făcut datoria pana in momentul ala fata de ea . Acum nu vrea sa mai stea ea cu noi .
Poate in felul acesta sa strice actul , declarând ca nu sa avut grija de ea ? Repet, ei și-au făcut datoria , bunica refuza sa mai locuiască cu noi
Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, se poate vinde, parintii ramanand obligati la prestarea intretinerii catre bunica. In situatia in care aceasta obligatie sau altele din contractul initial de vanzare nu vor fi respectate, contractul poate fi rezolutionat si puteti avea si dvs probleme in anumite circumstante cu privire la proprietatea dobandita, daca titlul de proprietate al parintilor se desfiinteaza.

Buna ziua!
Avem următoarea situație: părinții mei au primit casa din partea bunicilor mei prin alt de vanzare-cumparare dar cu clauze, sa aiba grija de ei in momentul cand nu v-or mai putea singuri. Bunicul a murit si a ramas bunica in varsta de 92 de ani.
Acum , parintii v-or sa împartă casa noua, copiilor lor. Pot face asta , fara sa fie nevoie de acordul bunicii noastre? Va multumesc si sper ca m-am facut inteleasa

Va multumesc. Imi ies acum calculele exact . Seară frumoasă
Cornel Vasile a scris:

Afecteaza, intrucat se ia in calcul indemnizatia primita si nu salariul.

Buna seara
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns?
Am intrat in prenatal cu data 15 iunie 2021 , avand pe cartea de munca minim pe economie, nu sunt sigura daca am primit banii corect.
Stiu ca se calculează venitul pe ultimele 6 luni , in cazul meu decembrie 2020-mai 2021. Noiembrie si decembrie 2020 am fost in șomaj tehnic. Afectează asta la calcul s-au se calculează tot din salariul brut avut pe contract? Seara frumoasa
A încercat sa sune proprietarul dar nu ii raspunde, ia trimis si poza cu hotararea celor de la service. El a fost declarat vinovat de catre politie fiindcă era stationat pe interzis. Iar celalalt participant la accident la dat datele lui la service , ca sa ii plătească daunele . Sotul meu practic fiind declarat vinovat de accident. Nu stiu daca m-am facut înțeleasă

Andrada Dobocan a scris:

Ar trebui notificat în scris proprietarul mașinii pentru suma cu care ați fost înștiințat de service sa o achitați.
De asemenea, trebuie notificat și service-ul cu privire la faptul ca nu dvs datorați suma menționată.
Ulterior, daca proprietarul nu răspunde nici la notificare scrisa, în situația în care aveți probe cu privire la faptul ca a fost solicitat pentru acordarea ajutorului, puteți formula cerere de chemare în judecată pentru recuperarea sumei, în caz ca o veți plăti.
Prin probe se înțelege inclusiv mesaje scrise pe Facebook, instagram, whatsapp sau sms; martori.

Buna seara
Va rog , am nevoie de un sfat daca se poate.
Soțul meu in urma cu o luna a incercat sa ajute pe cineva sa scoata masina parcata dintr-o zona aglomerată, fiind nevoit sa iasa pe contrasens ,din spate ia venit o masina si la lovit, in acel moment soțul era stationat . Problema este ca masina care el a condus-o nu avea asigurarea, proprietarul isi făcuse asigurarea in ziua respectivă, deci era valabila incepand cu ziua urmatoare.
Au mers la politie, a primit amendă el pt staționare zona interzisa si proprietarul fiindca nu a avut asigurarea valabila. Fiind el gasit vinovat , celalalt participant a apelat la o un service pt a-si repara masina , daunele nefiind foarte mari dar firma respectiva ii cere soțului sa plateasca o suma de 113 mil ceea ce mi se pare exagerat de mult , paguba mașinii fiind foarte mica. Ce poate face in această situatie ?, poliția declarandu-l pe el vinovat, iar proprietarul caruia a vrut sa ii faca un bine , nici nu ii raspunde la telefon daca avea asigurarea putea face amiabilă si scăpa. Dar nu poate face nimic . Va multumesc si scuzați romanul, sper ca m-am facut înțeleasă.
Mulțumesc. Seara frumoasa

Cornel Vasile a scris:

Concediul de risc maternal este exceptat de la plata impozitului si de la contributia obligatorie de asigurari de sanatate si contributia asiguratorie pentru munca.

Prin urmare, se va retine c.a.s (25%)

Buna ziua.
Ma puteți ajuta va rog , cu un raspuns?
Sunt in concediu risc maternal din 20 aprilie.
Salariul pe contract este minimul pe economie.
Stiu ca se calculeaza 75% , după calculele mele ar trebuii sa primesc 1725 lei pe o luna intreaga? Sau se mai scad si alte taxe?
Angajatorul distribuie salariul in 2 tranșe, 8 lichidare si 23 ale lunii avansul.
Pe data de 8 mai, am primit lichidarea normal pe luna aprilie , datorita faptului ca am ramas in risc maternal din 20 aprilie.
Va multumesc!
Am înțeles.
Va multumesc.