avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate DianaMihai1

Activitate DianaMihai1

Răspuns la discuția Mostenire proprietare
Momentan nu s-a facut mostenirea si nici nu s-a semnat nimic. I-am informat pe bunica si tatal meu despre dezbaterea succesiunii.

Multumesc!

Ca fapt divers, ce ati recomanda ca si metoda de cedare a proprietatii fara a exista motive de ingrijorare pe viitor? Din cate am inteles, pentru actul de vanzare-cumparare ar trebui sa dispun eu de valoarea proprietatii.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Au procedat gresit!
trebuie prima data sa dezbata succesiunea de pe urma bunicului decedat.
Apoi bunica impreuna cu tatal dvs. va fac act de donatie sau vanzare-cumparare. Asa nu mai este nevoie de prezenta fratelui dvs.

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Este vorba de o proprietate a carui proprietar (bunicul meu) a decedat anul acesta. Bunica mea (sotia) si tatal meu (fiul decedatului) vor sa-mi cedeze prin mostenire/donatie/etc proprietatea.

Ideea este ca eu mai am un frate caruia bunica si tatal nu vor sa-i lase nici o parte din mostenire.

Bunica si tatal meu au fost la notar pentru a face mostenirea de la bunic catre bunica si totodata vrea sa-mi cedeze mie direct proprietarea fara a mai trece pe numele tatalui meu, dar notara le-a spus ca acest lucru nu este posibil deoarece si fratele trebuie sa fie prezent, iar ei nu sunt intr-o relatie buna cu acesta.

Aveti idee cum se poate solutia aceasta situatie?

Multumesc frumos!