avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietare

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Este vorba de o proprietate a carui proprietar (bunicul meu) a decedat anul acesta. Bunica mea (sotia) si tatal meu (fiul decedatului) vor sa-mi cedeze prin mostenire/donatie/etc proprietatea.

Ideea este ca eu mai am un frate caruia bunica si tatal nu vor sa-i lase nici o parte din mostenire.

Bunica si tatal meu au fost la notar pentru a face mostenirea de la bunic catre bunica si totodata vrea sa-mi cedeze mie direct proprietarea fara a mai trece pe numele tatalui meu, dar notara le-a spus ca acest lucru nu este posibil deoarece si fratele trebuie sa fie prezent, iar ei nu sunt intr-o relatie buna cu acesta.

Aveti idee cum se poate solutia aceasta situatie?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: DianaMihai1 , utilizator 15:52, 4 Septembrie 2018
Au procedat gresit!
trebuie prima data sa dezbata succesiunea de pe urma bunicului decedat.
Apoi bunica impreuna cu tatal dvs. va fac act de donatie sau vanzare-cumparare. Asa nu mai este nevoie de prezenta fratelui dvs.
Momentan nu s-a facut mostenirea si nici nu s-a semnat nimic. I-am informat pe bunica si tatal meu despre dezbaterea succesiunii.

Multumesc!

Ca fapt divers, ce ati recomanda ca si metoda de cedare a proprietatii fara a exista motive de ingrijorare pe viitor? Din cate am inteles, pentru actul de vanzare-cumparare ar trebui sa dispun eu de valoarea proprietatii.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Au procedat gresit!
trebuie prima data sa dezbata succesiunea de pe urma bunicului decedat.
Apoi bunica impreuna cu tatal dvs. va fac act de donatie sau vanzare-cumparare. Asa nu mai este nevoie de prezenta fratelui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)