avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Activitate Bad mother

Activitate Bad mother

Mulțumesc!
In cazul nostru, uzufructuarul este foarte in vârstă (95 ani) și nu cred ca se mai poate descurca singura, are nevoie de o persoana, la alegere, care sa stea cu ea, sa o îngrijească. . Are însă o "moștenitoare" care vorbește ( hotaraste) în locul ei,

gi-jane2 a scris:

Art. 709. -
În lipsă de stipulaţie contrară, uzufructuarul are folosinţa exclusivă a bunului, inclusiv dreptul de a culege fructele acestuia.

Prin definitie, nudul proprietar are proprietatea golita de continut, dreptul de folosinta apartinand uzufructuarului.

Va rog frumos, exista o referință legala ( text lege, articol) care sa arate ca nudul proprietar nu poate dispune de folosinta imobilului cât trăiește uzufructuarul?
Multumesc!


gi-jane2 a scris:

Cine are drept de uzufruct, are dreptul sa stea singur si sa foloseasca imobilul dupa cum dorește, chiar si sa inchirieze. Dupa decesul uzufructuarului, veti stapani intreg imobilul, daca mai apucati.

Bună ziua
Dacă moștenești o proprietate pe care are cineva uzufruct viager ( lăsat în testament de fostul proprietar), uzufructuarul are dreptul sa nu te lase sa locuiești și tu acolo sau chiar sa nu te primească pe proprietate?
Bună ziua. Bunica a murit și a lăsat prin.testament autentificat la notar apartamentul ei mie și fratelui meu și restul bunurilor lui tata, cu uzufruct viager pentru o sora de a ei.
Acum fratele meu vrea ca eu sa renunț la partea mea de moștenire de la bunica ( apartament) urmând ca el sa renunțe la partea lui de moștenire de la părinții noștri ( care încă sunt in viata). Ce garanție am eu ca părinții pana mor nu înstrăinează sau pierd total sau parțial bunurile mobile și imobile pe care le as putea moșteni ?
Răspuns la discuția Cauza pierduta ?
Mulțumesc pt răspunsuri
Tatăl. Vrea sa invoce ca nu sunt sănătoasă mintal și probabil va cere expertiza psihiatrica . Știu ca ăsta durează luni de zile. Pana la finalizarea ei unde va sta copilul ? As putea cumva sa o fac dinainte ( pentru mine) și în caz ca situația escaladează mai violent decat pana acum sa solicit și eu la rândul meu sa i se facă și lui ?
E o sa fac poze dacă mă lovește ?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Afară nu vă poate da decât prin procedura de evacuare însă probabil nu sunteți dispusă să rămâneți să suportați presiune psihică!
Dacă plecați, luați minorul, avocat găsiți pe site în lista consultanților sau accesând Tabloul avocaților din Baroul localității de domiciliu!

Dacă locuiesc din 2007 cu un barbat în casa lui și de 4 ani avem și un copil iar acum el vrea sa plec fără copil , eu ce pot face ?
Nu am nici un document legal ca sa locuiesc acolo mă poate da afară cu politia pe motiv ca am intrat prinefractie ?
Nu am posibilitatea fizica de a pleca cu toate lucrurile mele mavar nici atât sa iau și copilul cu toate ale lui ples ca nu m ar lăsa fizic sa plec cu copilul din casa lui.
Cum procedez ? Dacă plec fără copil și îl las singur pana se termina procesul sigur va fi traumatizat și nu.va mai avea curaj sa vina la mine
Încotro sa mă îndrept dacă mă da afară în strada cu ce am pe mine ? Unde găsesc un avocat și ce se întâmplă cu minorul pana se stabilește custodia ?

El vrea sa mergem la un notar sa ne explice procedura care ar tb urmată însă eu știu sigur ca doar instanță are o hotărâre definitiva privind încredințarea minorului.
Dacă e sa ajungem la proces tb sa avem fiecare avocatul lui sau se poate și cu același avocat ? Sau se poate și fără ?
Mama este nebuna nici măcar nu era însărcinată când susținea ca el o obliga sa facă avort. Acest lucru s a mai întâmplat însă în trecut la începutul relației lor dar el susține ca a convins o nu a obligat o și așa a fost cel mai bine.
Acum omul vrea sa o dea afară pt ca nu vrea sa se mai.culce cu el și vrea sa păstreze el copilul. Susține ca femeia îl refuza datorita convingerilor ei religioase ( ca el nu e soțul ei legal.și cununat ) , pe care convingeri nu le avea când a cunoscut o. Mai mult susține ca era o curva când a cunoscut o dar a încercat sa îi dea o șansă crezând ca pana atunci nu a avut noroc în dragoste și a făcut doar alegeri greșite în privința partenerilor.
Însă la un moment dat s a întâmplat ceva femeia s a dus la biserica și de atunci s a schimbat situația în rău pt viața lor de familie. Mai mult femeia dorește și insista sa duca și copilul la biserica și tatăl se teme ca va ajunge un looser la fel ca ea dacă se încrede și. Așteaptă ajutor de la dumnezeu în loc sa se bazeze pe el însuși.
Tatăl este un om foarte muncitor și determinat care pana la 40.ani a reușit sa își cumpere a doua locuință proprietate personala și ar putea sa și o ia și pe a treia cât de curând. În condițiile în care părinții nu ia dat nimic nici măcar nu l au putut tine la liceu și l au dat pe rand afară din casa întâi mama si apoi tatăl care și a vândut casa și a băut banii. Reușise sa construiască și o casa dar a pierdut o în favoarea fostei soții. De aceea refuza sa se mai căsătorească mai axeeales ca concubina e o neisprăvita care cheltuielile mai mult decât produce ( de peste 10ani ea are tot salariu minim pe economie deși teoretic a făcut mai multa școală ca el). E a însă susține ca el i ar fi promis la începutul relației ca se vor căsători si vor avea un copil. Însă după o luna o a cerut sa avorteze ca nu era momentul potrivit apoi a dus o cu vorba următorii 10 ani pana când și a luat actuala locuință pe numele lui și a născut copilul. Acum el.considera ca are tot dreptul sa îl păstreze și ca nici un judecător nu îl va da unei nebune ca ma-sa.

tgeorgescu a scris:

Daca mama lor e un pericol pentru copii, tatal sa-si recunoasca proprii copii inainte s-o faca altul si poate cere instantei incredintarea copiilor. De asemenea poate cere instantei de judecata internarea mamei copiilor sau instituirea unei curatele. Sarcina poate fi avortata daca pune in pericol viata mamei. Aceasta decizie o iau medicii. Daca a fost pusa sub curatela, decizia de a fi operata (declaratia de consimtamant) va fi semnata de curator/tutore. Curatorul/tutorele nu are numai drepturi fata de ea ci si obligatii.

Buna ziua. Dacă dintr-o relație de concubinaj de lunga durata , la domicilul barbatului, rezulta un copil dorit de tata și ulterior o alta sarcina nedorita de tata dar pe care mama refuza sa o întrerupă, ce poate face tatăl? El ar dori ca mama sa plece iar copilul existent sa rămână la el. Copilul însă nu dorește sa plece mama și își dorește și un frate sau o sora. Mama însă nu are un domiciliu propriu. Ce se poate face în acest caz ?
Dacă mama este labila psihic și tatăl demonstrează ca e un percol pt copil , îi poate interzice accesul la copilul existent sau poate sa o și oblige sa avorteze copilul nenăscut ?