avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cauza pierduta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cauza pierduta ?

Dacă locuiesc din 2007 cu un barbat în casa lui și de 4 ani avem și un copil iar acum el vrea sa plec fără copil , eu ce pot face ?
Nu am nici un document legal ca sa locuiesc acolo mă poate da afară cu politia pe motiv ca am intrat prinefractie ?
Nu am posibilitatea fizica de a pleca cu toate lucrurile mele mavar nici atât sa iau și copilul cu toate ale lui ples ca nu m ar lăsa fizic sa plec cu copilul din casa lui.
Cum procedez ? Dacă plec fără copil și îl las singur pana se termina procesul sigur va fi traumatizat și nu.va mai avea curaj sa vina la mine
Încotro sa mă îndrept dacă mă da afară în strada cu ce am pe mine ? Unde găsesc un avocat și ce se întâmplă cu minorul pana se stabilește custodia ?

El vrea sa mergem la un notar sa ne explice procedura care ar tb urmată însă eu știu sigur ca doar instanță are o hotărâre definitiva privind încredințarea minorului.
Dacă e sa ajungem la proces tb sa avem fiecare avocatul lui sau se poate și cu același avocat ? Sau se poate și fără ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Bad mother, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:05, 12 Iunie 2019
Nu plecati fără copil.
Avocați găsiți dar în funcție de caz aveti nevoie un un stil de avocat sau de altul...
Afară nu vă poate da decât prin procedura de evacuare însă probabil nu sunteți dispusă să rămâneți să suportați presiune psihică!
Dacă plecați, luați minorul, avocat găsiți pe site în lista consultanților sau accesând Tabloul avocaților din Baroul localității de domiciliu!
Mulțumesc pt răspunsuri
Tatăl. Vrea sa invoce ca nu sunt sănătoasă mintal și probabil va cere expertiza psihiatrica . Știu ca ăsta durează luni de zile. Pana la finalizarea ei unde va sta copilul ? As putea cumva sa o fac dinainte ( pentru mine) și în caz ca situația escaladează mai violent decat pana acum sa solicit și eu la rândul meu sa i se facă și lui ?
E o sa fac poze dacă mă lovește ?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Afară nu vă poate da decât prin procedura de evacuare însă probabil nu sunteți dispusă să rămâneți să suportați presiune psihică!
Dacă plecați, luați minorul, avocat găsiți pe site în lista consultanților sau accesând Tabloul avocaților din Baroul localității de domiciliu!

Puteți pleca cu minorul, momentan aveți drepturi și obligații egale.
Daca vă loveșteți, mergeți la IML să obțineți un certificat medico legal
apoi formulați plângere penală și solicitați emiterea unui ordin de protecție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)
Divort Dascalu Andreea Bianca Dascalu Andreea Bianca Buna seara...am decis sa divortez ca urmare a agresiunii verbale...ce ai cum pot face sa pot pleca cu fata...si in urma divorțului fata sa ramana alături de ... (vezi toată discuția)
Divort de strain mirclau mirclau buna ziua Fratele meu este casatorit cu o fata din Serbia de 4ani casatoria s-a efectuat in Romania si au un copil nascut in Serbia,acum au ajuns la discutii ... (vezi toată discuția)