avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate MarianLupescu

Activitate MarianLupescu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul, se pare ca sunteti intr-o mica eroare.
In contractul cu ENEL nicaieri NU EXISTA un punct care sa se refere la CESIUNEA DE CREANTA !!!!
Nu am semnat niciodata un asemenea contract si cred ca nici dumneavoastra.
DA. Este un punct al contractului care se refera la CESIUNEA CONTRACTULUI - ceea ce inseamna cu totul altceva !
Este vorba despre punctul 6, Art.13 din contractul cadru stabilit prin ORDINUL 88/2015 al ANRE - ultima reglementare valabila in domeniu.
Am studiat cu atentie atat Ordinul cat si contractul cadru si NICAIERI nu exista stipulat dreptul distribuitorului final de electricitate de CESIONARE A CREANTELOR !
Dealtfel NICAIERI in contractele cu ENEL nu exista nici o precizare, nici macar vaga, legasta de dreptul ENEL ca parte a contractului, de a transmite fara acordul partii cu care a semnat contractul - datele cu caracter personal ale acesteia - catre un tert, indiferent daca acesta este sau nu operator legal de date cu caracter personal.
Dealtfel stimate domn, ORDINUL amintit stipuleaza in mod explicit toata metodologia:
"4.3. Răspunderea contractuală
(1) În cazul în care clientul achită în termen de 30 de zile de la data scadenţei factura emisă de
FUI, acesta nu datorează dobânzi penalizatoare.
(2) Neachitarea facturii de către client în termen de 30 de zile de la data scadenţei conduce la
facturarea de către FUI şi plata de către client a unor dobânzi penalizatoare:
a) egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, stabilit
conform prevederilor actelor normative în vigoare;
b) datorate începând cu prima zi după data scadenţei şi până în ziua plăţii (exclusiv);
c) a căror valoare nu poate depăşi valoarea facturii.
(3) Dacă sumele datorate de client nu au fost achitate în termen de 35 de zile de la data
scadenţei, FUI comunică clientului un preaviz de deconectare (document distinct de factură), iar
după 50 de zile de la data scadenţei, dar nu mai devreme de 15 zile de la data comunicării
preavizului de deconectare, poate solicita OR întreruperea alimentării cu energie electrică a
locurilor de consum care fac obiectul contractului.
(4) Preavizul de decon
".
Iar in continuare acelasi ordin arata si care sunt pasii de urmat de catre distribuitorul de electricitate (unde nu se face nici o trimitere catre terti pentru cesiune de creanta !) :
"(5) Dacă, după primirea preavizului de deconectare, clientul plăteşte integral, până la datalimită prevăzută în preavizul de deconectare, sumele datorate, acesta va comunica FUI o copie a
documentului prin care face dovada plăţii, cel mai târziu în ziua lucrătoare următoare celei în
care a efectuat plata.
(6) Dacă clientul nu a plătit sumele datorate până la data-limită prevăzută în preavizul de
deconectare, după 4 zile lucrătoare de la expirarea acestui termen, FUI poate comunica OR
solicitarea de întrerupere a alimentării cu energie electrică la locurile de consum respective.
(7) În cazul în care clientul nu efectuează plata integrală a sumelor datorate în termen de 15
zile de la data întreruperii alimentării cu energie electrică, FUI are dreptul să rezilieze contractul,
sumele datorate de client urmând a fi recuperate de către FUI conform actelor normative în
vigoare.

(8) Nerespectarea contractului de către client atrage următoarele consecinţe:
a) plata unor dobânzi penalizatoare;
b) obligaţia de a constitui garanţii financiare;
c) întreruperea alimentării cu energie electrică;
d) rezilierea contractului.
"
In aceasta situatie stimate donm, ENEL se situeaza in afara dispozitiilor legislatiei in baza careia a incheiat contractele.
Astfel stimate domn, in continutul acestui ultim punct (7) se indica concret IN CE STADIU AL RELATIEI CONTRACTUALE furnizorul va trece la RECUPERAREA (conform actelor normative) a debitelor !
Pana atunci insa, cu tot respectul, ACESTE PRACTICI SUNT ABUZIVE FATA DE PREVEDERILE CONTRACTUALE asa cum sunt ele reglementate in acest moment de o legislatie fata de care au obligatia a se supune.
Nu are nici o legatura faptul ca intarzii plata catre un furnizor, atat timp cat LEGEA PERMITE situatii prin care, cu penalitati aplicate legal, SA INTARZII PLATA FARA ALTE CONSECINTE sau actiuni de intimidare sau santajare.
Asa cum prevede tot legea si ce se intampla daca abonatul nu se supune intocmai conditiilor contractuale.
DAR SA NU UITAM CA AMBELE PARTI CONTRACTANTE AU OBLIGATII PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTE ,
Nu numai abonatul are obligatii, ci si furnizorul.
INTARZIERA LA PLATA ATAT TIMP CAT RESPECTA TERMENELE SI CONDITIILE IMPUSE PRIN CONTRACT SAU REGLEMENTARILE IN VIGOARE - NU ARE CUM SA FIE PENALIZATA SUB ALTE FORME DECAT CELE PREVAZUTE IN ACEST SENS.
ALTFEL SUNTEM IN FATA UNOR ABUZURI CONTRACTUALE.

KRUK poate sa inceapa o activitate conform statutului sau de firma recuperatoare NUMAI DUPA CE S-AU EPUIZAT TOATE CAILE CONTRACTUALE LEGALE dintre ENEL si abonat.
In acel moment CONTRACTUL DINTRE ENEL SI ABONAT DEJA ESTE DESFIINTAT si ENEL poate sa apeleze la RECUPERAREA UNOR CREANTE !

Pana in acel moment insa - activitatea KRUK excede contractului si se desfasoara ABUZIV, actionand cu presiuni nejustificate PENTRU PRETINSA RECUPERARE A UNOR DEBITE CARE NU AU EPUIZAT TERMENELE IMPUSE DE CONTRACT !

Am marea rugaminte sa imi indicati paragraful din contractul cu ENEL in care - asa cum pretindeti - noi clientii am semnat pentru CESIONAREA CREANTELOR catre un tert.
In contractul meu NU exista asa ceva, iar daca aceasta prevedere ar exista in alt contract - ACEASTA AR FI ILEGALA deoarece CONTRACTUL CADRU APROBAT NU ACORDA ACEST DREPT FURNIZORILOR.
Buna ziua.
Ca toti abonatii ENEL, detin un contract de furnizare, in care exista obligatii de ambele parti.
NICAIAERI in contractul dintre mine si ENEL NU se face nici o referire la faptul ca ENEL are dreptul sa puna la dispozitia altei entitati (societati) datele mele personale - si aici ma refer la compania de RECUPERATORI KRUCK !
Conform Legii impusa de CE, datele cu caracter personal NU pot fi intrebuintate FARA ACORDUL PARTII .
In acest moment, ENEL, FARA A AVEA ACORDUL MEU si fara ca eu sa fi fost instiintat, a transmis datele mele persoanale catre o alta societate, KRUCK Romania, date folosite de aceasta FARA CUNOSTINTA SI FARA ACORDUL MEU !
In al doilea rand, intreb:
- Unde este publicat PROTOCOLUL sau CONTRACTUL de asociere sau colaborare (ce o fi el) dintre ENEL si KRUCK, protocol sau acord PE CARE TREBUIE SA IL CUNOASTEM SI SA FIE PUBLIC IN INTREGIME - CU TOATE ENEXELE, si care ar fi trebuit bsa fie transmis IN SCRIS CU CONFIRMARE DE PRIMIRE CATRE TOTI ABONATII ENEL - odata ce aceste intelegeri dintre cele doua societati au efecte directe asupra uneia din partile contractanbte, respectiv beneficiarii finali ai ENEL !
In acest moment, ACESTE PROTOCOALE SAU INTELEGERI AU CARACTER SUBTERAN IN RAPORT CU CLIENTII ENEL - DEOARECE NU SUNT PUBLICE SI CUNOSCUTE NICIUNA DIN PREVEDERILE ACESTOR PROTOCOALE (intelegeri sau contracte) CARE AU SI PRODUC EFECTE ASUPRA CLIENTILOR.
REPET - NU EXISTA nicaieri in contractul ENEL si nici in METODOLOGIA DE FUNCTIONARE PREVAZUTA DE ORDINELE ANRE - nici un cuvant legat de dreptul ENEL de a instraina FARA ACORDUL STRICT SI PE OBIECT ABONATILOR datele personale spre a fi folosite un tert.
Deasemenea NU EXISTA nici o specificare a posibilitatii folosirii unor societati sau firme de RECUPERATORI fata de debitele abonatilor, in acest sens ANRE prevazand prin CONTRACTUL CADRU toate modalitatile legale de recuperare si obligare pentru sumele debit ale abonatilor.
DIN ACESTE MOTIVE -
- Consider ILEGALA transmiterea datelor personale ale abonatilor catre o alta societate - transmise de catre ENEL FARA ACORDUL SCRIS al abonatilor.
- CONSIDER ILEGALA folosirea colaborarii dintre ENEL si KRUCK privind recuperarea sumelor debit ATAT TIMP CAT KRUCK NU ESTE PARTE SEMNATARA A CONTRATULUI DE FURNIZARE A ENERGIEI - PROTOCOLUL DE COLABORARE NU ESTE PUBLIC IN INTREGIME SI COMUNICAT ABONATILOR ENEL, cu crepturile si obligatiile asumate prin contract pentru toate partile.

Am decis sa sesizez organismele de control ale Statului in acest sens si urmeaza sa iau legatura cu o casa de avocatura pentru a incerca sa deschid o actiune judecatoreasca in pretentii fata de ENEL Romania si KRUCK.

KRUCK este sesizat de ENEL PENTRU REXCUPERAREA UNOR SUME CARE NU AU AJUNS LA TERMENUL CONTRACTUAL DE ACHITARE FARA NICI O INTERVENTIE JURIDICA !!!
Conform ordinului ANRE 88/2015 cap.4.3 privind raspunderea contractuala, sunt indicate perioadele de achitare a datoriilor.
ENEL IN MOD ABUZIV si ILEGAL transmite catre aceasta societate DE TIP CAPUSE sume spre recuperare - SUME CARE SUNT IUN TERMEN LEGAL DE ACHITARE DE CATRE ABONAT !!!
AM DOVADA CLARA SI SCRISA FATA DE ACEASTA AFIRMATIE !
Ce inseamna asta ?
KRUCK Romania - INCASEAZA ILEGAL SUME PENTRU DEBITE CARE NU AU AJUNS LA PERIOADA DE A PUTEA EVENTUAL SA FIE SUPUSE UNEI RECUPERARI FORTATE - CHIAR DE CATRE ENEL - !!!

Care este parerea dumneavoastra fata de acest subiect ?
Ceva nu este in regula totusi.
Pentru ca sunt cateva sute de mi daca nu cumva milioane de cetateni care primesc pensia minim garantata cu toate ca nu au cotizat deloc ci doar a u facut dovada ca au lucrat 10 ani la CAP.
Este o grava discriminare dar si o inselatorie.
Sunt in prezent oameni care au muncit cu carte de munca si au achitat contributii pentru pensie pentru 10 ani asa cum prevedea legea anterior si care nu au cum sa mai completeze pana la minim 15 ani cum legea impune in prezent.
ACEI OAMENI AU PLATITI CONTRIBUTII DE SANATATE SI PENSIE 10 ANI FARA SA BENEFICIEZE DE NIMIC ACUM ???
Ma intreb CU CE DREPT li se anuleaza dreptul de a beneficia de un venit, CALCULAT macar la nivelul contributiei cu care a participat ?
Cu ce drept practic i se confisca unui cetatean banii pe care i-a platit 10 ani la stat din munca sa, CA ANTICIPATIE PENTRU CA ATUNCICAND VA AJUNGE LA O VARSTA CAND NU MAI POATE SA I SE INTOARCA BANII PENTRU CARE A CONTRIBUIT ???
Este ca si cand ai depune la o banca niste bani, timp de 10 ani, bani de care banca s-a folosit ani de zile fara sa iti plateasca nici o dobanda iar cand, dupa 30 sau 40 de ani te duci sa ceri dobanda si economiile stranse in acesti ani, ti se spune ca nu ai dreptul la nimic !!!!!
De unde acest drept, in timp ce altor categori sociale LI SE PLATESC PENSII SPECIALE DE ZECI DE MI DE LEI LUNAR FACA SA FI COTIZAT MACAR O ZI SAU MACAR CU UN LEU ????
UNDE sunt banii si dobainzile aferente ale banilor depusi de acei oameni timp de 10 ani ????

POATE CINEVA SA IMI DEA UN RASPUNS ?
Deci aia cu pensii speciale - PRIMESC PE SATURATE FARA SA FI CONTRIBUIT CU NIMIC, CEI CU PENSIILE DE CAP DEASEMENEA, IAR ALA CARE A PLATIT TOTUSI 10 ANI - NU ARE DREPTUL LA NIMIC !

CU CE DREPT SI CONFORM CAREI LEGI I SE CONFISCA ACESTE SUME PRETINSE SI INCASATE INTR-UN SCOP DECLARAT ??????????