avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Zoltan.Ormos

Activitate Zoltan.Ormos

Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Mulțumesc pentru răspunsuri. Între timp am aflat că suma plătită este cu titlu de taxă de membru sau donație. Chitanță sau factură nu pot primi fiindcă este ONG fără activitate economică. Acordul asociației se cere de către consiliul local, pt a elibera autorizația de construire, nu de către compania de gaz (nu știu dacă are vreo importanță)
Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Bună.
Suma cerută de către asociație am aflat-o de la președintele asociației.
Mi s-au spus dolari, fiindcă sponsorizarea care au primit-o în 1996 "de la olandezi", pt realizarea rețelei de gaz, a fost în dolari. Acum se cere echivalentul în lei.

Și aveți dreptate, nu înțeleg termenii și nici pașii de urmat, de aceea am apelat la acest forum, pt sfaturi și explicații de la oameni care cunosc legea / pașii / termenii.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Nu cred ca m-ati inteles.
Exista o retea privata de distributie a gazelor, proprietar fiind asociatia X.
Reteaua respectiva nu ajunge pana la mine.
Trebuie sa fac o extindere de conducta de la reteaua existenta pana la mine.
Pt extindere am nevoie de acordul proprietarului retelei de la care doresc sa fac extinderea.
Ca sa obtin acordul lor, asociatia X cere cate 900$ de la fiecare dintre noi, cei care finantam extinderea de teava. (900$ este suma ceruta de catre asociatia X pt fiecare racordare la reteaua lor).
Intrebarea mea era: este legala aceasta taxa pt fiecare in parte, dat fiind ca se face extindere de conducta, nu bransare?
In final poza ar arata cam in felul urmator: exista o retea mare de distributie cu 500 de puncte de bransare, proprietar asociatia X si o mini retea de 50m cu 5 bransari, proprietar eu+asociatii.
Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Nu am confundat taxa de bransare cu despăgubirea, dar nu știu cu ce titlu trebuie să plătim fiecare aceea taxă de 900$ asociației. Și indiferent cine face extinderea, bucata extinsă nu mai este proprietatea asociației. Din cauza asta încerc să aflu dacă este vreo lege care să susțină această taxă către asociație sau este cerută abuziv. În cazul în care ar fi fost rețeaua în fața casei, nu as avea nicio problemă să plătesc taxa aferentă. Ma deranjează faptul că extinderea trebuie să o fac pe banii mei, taxele pt proiect, branșare, etc le plătesc la Delgaz și apare această taxă (5x900$) pt ce?
Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Sunt de acord cu dumneavoastra. Asa mi se pare corect si mie, sa contribui la reteaua deja existenta, dar ce nu mi se pare in ordine este sa platim individual taxa de bransare (900$) la fel ca si ceilalti care au avut conducta in fata casei si doar s-au conectat la ea. In plus, daca extinderea se face pe banii Delgaz + ai nostri, nu pe ai asociatiei, de ce cere asociatia taxa individuala de bransare pe o conducta care nu este a lor?
Am tot cautat in legile de pe site-ul ANRE, dar nu gasesc undeva scris negru pe alb care sunt conditiile de "despagubire" in cazul extinderii unei retele private, doar conditii de bransare/ despagubire.
Răspuns la discuția Acord extindere retea de gaz
Extinderea doresc sa o fac acum in 2018. Reteaua existenta este deja de cativa ani buni.
Intrebarea era daca este legala aceasta taxa de bransare, in cazul in care costul extinderii este platit de noi, nu de catre asociatia care detine reteaua. Practic am nevoie de acordul asociatiei ca sa pot face extinderea, dar nu vad logica de a plati 5 taxe de bransare asociatiei, de vreme ce conducta extinsa este platita tot de noi (nu este proprietatea asociatiei) si toate costurile pt lucrari/ bransari se platesc la Delgaz.
Buna
Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate si toti care doresc sa se racordeze la aceasta retea trebuie sa plateasca o suma de 900$. In cazul meu reteaua ar trebui sa fie extinsa aproximativ 50m. Costul extinderii este suportat in parte de Delgaz, in parte de 5 familii care dorim sa facem extinderea. Problema a aparut in momentul cand reprezentantii asociatiei care detin reteau de gaz, cer si de la noi cate 900$, in conditiile in care reteaua nu ajunge pana la noi iar extinderea este suportata de Delgaz si noi. Este legala aceasta taxa pt fiecare bransare? Asociatia respectiva nu trebuie sa justifice ce servicii ofera pt aceasta suma de bani? In cazul in care nu fac nimic legat de lucrari de extindere sau bransare, este legala aceasta taxa?
Multumesc