avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord extindere retea de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord extindere retea de gaz

Buna
Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate si toti care doresc sa se racordeze la aceasta retea trebuie sa plateasca o suma de 900$. In cazul meu reteaua ar trebui sa fie extinsa aproximativ 50m. Costul extinderii este suportat in parte de Delgaz, in parte de 5 familii care dorim sa facem extinderea. Problema a aparut in momentul cand reprezentantii asociatiei care detin reteau de gaz, cer si de la noi cate 900$, in conditiile in care reteaua nu ajunge pana la noi iar extinderea este suportata de Delgaz si noi. Este legala aceasta taxa pt fiecare bransare? Asociatia respectiva nu trebuie sa justifice ce servicii ofera pt aceasta suma de bani? In cazul in care nu fac nimic legat de lucrari de extindere sau bransare, este legala aceasta taxa?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Zoltan.Ormos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zoltan.Ormos , utilizator 18:16, 1 Octombrie 2018
Depinde de anul extinderii, de costurile sale. Pentru extinderea la care va bransati trebuie sa achitati o parte din costuri. daca suma este de 900 de dolari, asta nu stiu.
Extinderea doresc sa o fac acum in 2018. Reteaua existenta este deja de cativa ani buni.
Intrebarea era daca este legala aceasta taxa de bransare, in cazul in care costul extinderii este platit de noi, nu de catre asociatia care detine reteaua. Practic am nevoie de acordul asociatiei ca sa pot face extinderea, dar nu vad logica de a plati 5 taxe de bransare asociatiei, de vreme ce conducta extinsa este platita tot de noi (nu este proprietatea asociatiei) si toate costurile pt lucrari/ bransari se platesc la Delgaz.
Dvs. puteti plati numai cota parte din costurile retelei pana la punctul de racord de unde va legati dvs. si ceilalalti beneficiari, actuali.
Va folositi de o portiune de retea existenta pentru care cineva a platit (in speta asociatia respectiva, sponsorul acesteia).
Trebuie facut un calcul si suma rezultata din calcul o platiti.
Sunt de acord cu dumneavoastra. Asa mi se pare corect si mie, sa contribui la reteaua deja existenta, dar ce nu mi se pare in ordine este sa platim individual taxa de bransare (900$) la fel ca si ceilalti care au avut conducta in fata casei si doar s-au conectat la ea. In plus, daca extinderea se face pe banii Delgaz + ai nostri, nu pe ai asociatiei, de ce cere asociatia taxa individuala de bransare pe o conducta care nu este a lor?
Am tot cautat in legile de pe site-ul ANRE, dar nu gasesc undeva scris negru pe alb care sunt conditiile de "despagubire" in cazul extinderii unei retele private, doar conditii de bransare/ despagubire.
Eu inteleg ce ati intrebat, dar nu am date sa va ajut. Trebuie sa vad actele, pentru ca din ce povestiti dv. ies lucruri inexacte. de exemplu confundati taxa de bransare cu despagubirea celui care a facut extinderea de care va legati. Care extindere este functionala de cativa ani, or cativa ani nu e un termen pe care eu sa-l pot analiza juridic.
Fiecare dintre cei care se branseaza, fie facand extindere, fie direct, la o teava existenta, va achita o parte din costul acelei tevi.
In esenta, e probabil ca nu toti faceti extinderea, doar unul dintre voi, probabil ultimul. Ceilalti apareti pe acte ca bransament simplu, cu despagubirile aferente. Dar toate astea mi le inchipui, nu le cunosc exact. Nu inteleg nici de ce apar dolari si nu lei...

Alte discuții în legătură

Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt racordare curent electric dac_ian dac_ian Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc ... (vezi toată discuția)