Bună ziua.
In data de 17.11.2023, am plătit prin cont bancar către firma WEBMEDIA SRL, Tulcea, suma integrală pt.o croazieră pe Dunăre cu vadul MS Diana, croazieră mediatizată de televiziune. Această croazieră nu a mai avut loc deoarece cotele apelor Dunării au fost crescute, așa ne-a transmis oficial armatorul și totodată patronul firmei, asigurandu-ne că vom primi banii înapoi.
Deși am trimis notificări încercând să soluționez amiabil această situație nu am primit nici un ban până in prezent, trecând un și jumătate.
Vă rog spuneți-mi care este calea juridică de urmat, având in vedere că firma este în Tulcea, iar eu locuiesc in București?
Cu stimă
X și Y trăiesc in concubinaj .
X are in proprietate prin acte de vânzare-cumpărare bunuri mobile și un imobil.
Y nu are nimic in proprietate.
Ce moștenește copilul dintr-o căsătorie anterioară a lui Y, după decesul acestuia?
Mulțumesc!
Bună ziua.
Intr-o relație de concubinaj in care concubinul X are in proprietate exclusivă bunuri mobile si imobile ( totul este cumpărat pe numele lui) iar concubinul Y nu are nimic, copilul din căsătoria anterioara a lui Y are drept de moștenire după decesul acestuia la bunurile lui X?
Bună ziua,
Sunt intr-o relație de concubinaj de comun acord de 11 ani și dețin in proprietate exclusivă bunuri mobile și imobile, fără nici o contribuție materială din partea concubinului.
Vă rog spuneți-mi, dacă copilul din căsătoria anterioară a concubinului are vreun drept de moștenire după decesul acestuia, în condițiile în care în timpul vieții acesta i-a donat un teren și apartamentul in care a locuit cu fosta soție i-a rămas acesteia și copilului.
Mulțumesc!
Bună ziua.
Am primit moștenire casa părintească, fiind căsătorit.
În cazul unui divorț, soția are dreptul la moștenire?
Cu stimă.
Buna ziua!
Vă rog spuneți-mi unde se depune hotărârea de reabilitare a cazierului judiciar, la secția de poliție de domiciliu sau la Inspectoratul General de Poliție.
Mulțumesc frumos!
Bună ziua.
Sunt veteran de razboi.
Dețin in proprietate două case, una de domiciliu și a doua ca reședință.
Până anul acesta am fost scutit de la plata impozitului pe clădiri si pe terenurile aferente.
Vă rog spuneți-mi care este art. de lege care modifică această facilitate fiscală a veteranilor de razboi?
Cu stimă.
Buna ziua.
Va rog spuneți-mi care sunt facilitățile fiscale ale veteranilor de razboi conform noului cod fiscal.
Concret : Pentru ce sunt scutiți de impozit.
Cu stimă.
Buna ziua.
Revin cu o întrebare referitoare la scutirea de impozit pe donație.
Am donat fiicei mele casa. Este ea scutită de impozitul anual platit la primărie?
Multumesc frumos!
Bună ziua.
Va rog spuneti-mi ce înseamnă donație cu scutire de raport și care este Legea care prevede scutirea de impozit pt. donația până la gradul 3..
Cu deosebit respect.