avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate adyzone

Activitate adyzone

Daca la semafor s-a format o coloana de masini, un motociclist poate devansa coloana pe partea stanga, daca nu depaseste axul drumului si bine inteles daca spatiul ii permite acest lucru?
Răspuns la discuția Prioritate de dreapta?
Ne-am tamponat usor, fara pagube vizibile, dar au fost cateva discutii contradictorii. Nu am chemat politia si nici nu am facut amiabila, insa voiam sa vad cine are dreptate, deoarce in cazul unor avarii mai mari apelam sigur la politie. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Prioritate de dreapta?
Ce m-a indus in eroare este faptul ca in alte intersectii similare, cel de pe bretea are semnul cedeaza trecerea. In cazul asta eu ce fac? Ma uit de fiecare data sa vad daca cel de pe bretea are cedeaza? De multe ori semnul nu se poate vedea. Ce facem eu dau de dreapta si el cedeaza trecerea? E destul de ambigua toata treba.

Las link cu o intersectie similara (noaptea semafoarele sunt oprite, deci este fix aceeasi situatie) : [ link extern ]
As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). Precizez ca nu exista niciun indicator, cu toate ca in mod normal, albastru trebuia sa aiba "cedeaza trecerea".

Eu tind sa cred ca nu se aplica prioritatea de dreapta, deoarece eu ma aflam deja pe sectorul de drum respectiv, insa vreau sa fiu sigur (precizez ca eu sunt cel cu rosu).

Multumesc!

Las link-ul cu poza: [ link extern ]