avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate petru98

Activitate petru98

Buna ziua!
In situația în care o primărie din Romania nu respecta legea, unde pot depune o plângere? La ce instituție trebuie să mă adresez?

Spre exemplu, o primărie nu respecta legea 153/2017 privind transparența veniturilor salariale, nu-l are afișat integral in mediul online și nici la avizier, unde pot depune o plângere, carei instituții mă adresez? Mulțumesc tare mult!
Salutare! In zilele următoare îmi voi deschide un SRL iar eu sunt persoana cu handicap accentuat. Doresc să știu dacă odată cu depunerea actelor la ONRC trebuie depus și certificatul de handicap? Pentru că știu că în baza acestui act sunt scutit de anumite taxe. Așadar, pe lângă întrebarea de mai sus, ce taxe nu voi fi nevoit să le plătesc? Va mulțumesc mult!
Buna ziua! Doresc să deschid un PFA cu activitate pentru web design (creare site-uri web) și vreau să știu dacă în primele 1-2-3 luni de activitate nu am niciun venit, va trebui să plătesc taxe?
Va mulțumesc frumos!
Dar au trecut 3 luni de cand mi s-a comunicat ca raportul de munca a incetat.
Buna ziua! In luna martie am semnat un contract ca si intern (program de internship) si am fost doar doua zile pentru ca incepuse starea de urgenta. Mi s-a zis atunci ca dupa ce trece starea de urgenta vom fi rechemati la servici pentru reluarea programului de internship si ca intre timp voi fi platit pentru acele 2 zile de munca. Tot atunci mi s-a comunicat ca, contractul de munca ni-l vor rupe pana cand ma vor chema inapoi. La o saptamana dupa ce am iesit din starea de urgenta i-am apelat si mi s-a spus ca inca nu se stie nimic de acel program de internship si ca daca apar reglementari in legatura cu programul, ma vor contacta. Astazi am fost la spital iar in baza de date a casei de asigurari figuram ca sunt angajat. Stiind ca ei mi-au spus ca, contractul de intern o sa mi-l rupa pe perioada starii de urgente, de ce figuram in baza de date a casei de asigurari ca fiind angajat?
M-am simtit putin folosit pentru ca ei in acest timp primesc bani de pe urma mea. Sunt nou in spatiul muncii, a fost primul loc de munca dupa terminarea studiilor si simt ca, intr-un fel sau altul, unii oameni profita ca suntem tineri si necunoscatori. Doresc sa-mi spuneti daca se poate ce trebuie sa fac sau daca pot face undeva o reclamatie sau ce spune legea pentru ca ma simt nedreptatit. Va multumesc inzecit! O zi buna va doresc!
Buna ziua! Sora mea care este asistenta medicala, sectia pediatrie, lucreaza la un spital privat din Iasi si a fost angajata la 01. martie. Astazi, 31/03/2020 a fost data in concediu fara plata pe motiv ca nu sunt destui pacienti pe sectia unde lucreaza cu toate ca la mijloc este un contract de munca. Este normal ca in perioada asta de criza sa nu beneficieze de somaj tehnic?
Va multumesc!
Salut! Imi poate da cineva un link spre legile care sunt in vigoare privind transportul in comun, cum ar fi controalele si obligatiile controlorilor?(RATB, tramvai). Va multumesc si va salut! (scuzati-ma daca am gresit categoria)