avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inca angajat dar mi s-a spus ca s-a rupt contractul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inca angajat dar mi s-a spus ca s-a rupt contractul

Buna ziua! In luna martie am semnat un contract ca si intern (program de internship) si am fost doar doua zile pentru ca incepuse starea de urgenta. Mi s-a zis atunci ca dupa ce trece starea de urgenta vom fi rechemati la servici pentru reluarea programului de internship si ca intre timp voi fi platit pentru acele 2 zile de munca. Tot atunci mi s-a comunicat ca, contractul de munca ni-l vor rupe pana cand ma vor chema inapoi. La o saptamana dupa ce am iesit din starea de urgenta i-am apelat si mi s-a spus ca inca nu se stie nimic de acel program de internship si ca daca apar reglementari in legatura cu programul, ma vor contacta. Astazi am fost la spital iar in baza de date a casei de asigurari figuram ca sunt angajat. Stiind ca ei mi-au spus ca, contractul de intern o sa mi-l rupa pe perioada starii de urgente, de ce figuram in baza de date a casei de asigurari ca fiind angajat?
M-am simtit putin folosit pentru ca ei in acest timp primesc bani de pe urma mea. Sunt nou in spatiul muncii, a fost primul loc de munca dupa terminarea studiilor si simt ca, intr-un fel sau altul, unii oameni profita ca suntem tineri si necunoscatori. Doresc sa-mi spuneti daca se poate ce trebuie sa fac sau daca pot face undeva o reclamatie sau ce spune legea pentru ca ma simt nedreptatit. Va multumesc inzecit! O zi buna va doresc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
petru98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 2 Iulie 2020
Calitatea de asigurat pentru persoanele care au avut calitatea de salariat inceteaza dupa 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.
Dar au trecut 3 luni de cand mi s-a comunicat ca raportul de munca a incetat.
Ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de internship ancafa ancafa Buna ziua! De 2 luni efectuez un internship platit la o firma privata. Doresc rezilierea contractului de internship din urmatoarele motive: - mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Buna, sunt angajat pe perioada determinata ( contract 6 luni ... IonelPopescu123 IonelPopescu123 Buna, sunt angajat pe perioada determinata ( contract 6 luni ), pe un post de internship, iar luna viitoare, in iulie imi va expira contractul. In caz ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, trebuie sa angajez o persoana pe internship. din ce ... Grebe Grebe Buna ziua, Trebuie sa angajez o persoana pe internship. Din ce am citit trebuie facut revisal si pt acest tip de contract, insa altfel de revisal. Am gasit ... (vezi toată discuția)