avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaBrancus

Activitate MihaelaBrancus

Răspuns la discuția Retinere contributii pt. zile Co
luminita_plesca a scris:

Indiferent cate zile are dreptul (7) la momentul plecarii angajata trebuie sa restituie banii pt 7 zile CO necuvenite.
Corect este sa ii calculati c.v zilelor CO necuvenite si tot ce iese pe rosu -adica netul de recuperat - si sa inaintati o

Multumesc de ajutor, problema este ca suntem unitate de stat(vizitata de multe ori de Curtea de Conturi:(), iar contabilul sef nu face asa ceva (adica lucreaza corect ). Nu stiau daca trebuie sa opreasca darile din nou.
Mutumesc inca o data de informatie.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . In urma cu 2 sap. ne-a anuntat ca vrea sa-i inceteze contractul indiv. de munca din motive personale (art.55.b). Problema noastra este ca in CCM-ul nostru scrie ca trebuie sa restituie banii pe concediu necuvenit, dar nu are decat 7 zile lucrate in oct. Deci iese pe "rosu". Nu stim daca acum cand i se calculeaza contravaloarea celor7zile de Co necuvenite(sunt tot 7) i se mai adauga si toate celelalte dari (CAS, somaj, etc).Sau se considera ca i s-au oprit odata. Va rog daca cineva stie cum se procedeaza in astfel de cazuri sa ne dea un sfat. La prima vedere pare a fi o situatie pe zero, dar la moi cand se calc. cv. unei zile de Co se face o medie cu sporurile din ultimele 3 luni(cred ca peste tot asta) si iese o val un pic mai mare fata de normal (tarifar).
Multumesc!
elis a scris:

Contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.

CCMN se aplica la toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară. Prin urmare, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la sporul pentru cumul de functii.


Va multumesc pentru ajutor.
O zi buna!
Va multumesc mult pentru raspuns, numai ca acum am dat in alta nelamurire: in CCM-ul nostru nu este prevazut nimic referitor la cumul de functii. Avem alte sporuri prevazute (vechime, noapte, etc) dar nu acesta. Presupuns ca nu ne putem incadra la prevederile CCMUNN-ului din moment ce avem un CCM al nostru?
Multumesc pentru ajutor inca o data.
avn a scris:

Sunt scutiti de impozitul cuvenit pentru indemnizatia pe care o primesc in baza acestui decret lege; pentru veniturile din salarii datoreaza in continuare impozit (nu s-a modificat legislatia in acest sens).



Va multumesc pentru ajutor
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire mare: avem cativa salariati care se incadreaza in DL 118/1990 (domiciliu fortat) si de curand au venit sa ne intrebe daca nu cumva , incepand cu 01.ian.2008, sunt din nou scutiti de impozitul pe salariu.
Eu am cautat in mai multe acte , emise de guvern in 2008, dar nu am gasit nimic referitor la acest lucru. Va rog ajutati-ma sa le dau un raspuns corect.
Miltumesc