avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate fatadabalcon

Activitate fatadabalcon

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E simplu pentru guvernanti sa faca aceste schimbari din pix asa "de pe o zi pe alta". Am luat in considererae o posibila marire a pretului final din partea dezvoltatorului (crestere costuri materiale si manopera) dar nu si 10% extra la TVA . Multi daca stiam de aceste masuri ne reorientam spre altceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Si eu sunt interesata de acest subiect. La inceputul lui aprilie am semnat o promisiune cu dezvoltatorul si am platit avans 40000 eur( inclus TVA 9%) . Valoare casei este de 120000+TVA 9% si livrarea va fi la inceput de 2027. Noua ni s-a spus zilele acestea ca in momentul incheierii vinzarii va trebui sa platim TVA 19% pentru toata suma indiferent de faptul ca avansul a fost dat inainte de marirea TVA .

Multumesc.
Răspuns la discuția Fatada balconului
Placile decorative le-a pus constructorul in anii 1980 cand a construit blocul. Fatada balconului nu face parte din fatada blocului?

Vreau sa ma lamuresc daca aceste masuri nu ar trebui luate la nivel de asociatie pe intreg blocul? Eu nu am mai dormit linistita dupa incident si am luat masurile necesare. A fost nevoie de o expertiza tehnica si autorizatie de construtie in regim de urgenta pentru a indeparta placile acelea decorative care in total cantareau 300 kg si urmeaza sa depun restul actelor.

Recent m-a contactat o vecina disperata deoarece prezinta acelasi risc de desprindere a placilor. Suntem 44 de locatari, inseamna ca fiecare proprietar trebuie sa urmeze toti pasii individual expertiza tehnica, autorizatie de constructie, proiect de reconstructie, avize de la mediu, salubritate, inspectoratul judetean de constructie?
Acum 4 ani am achizitionat un apartament cu un mic balcon de 2 mp. Fatada balconului este realizata din placi decorative din beton sudate in cateva puncte de o balustrada din teava rectangulara . Fostii proprietari dupa anii 1990 au inchis balconul cu rame din cornier metalic si sticla iar pe interior au zidit cu bca. In tot acest timp balconul nu arata urme de degradare nici pe exterior nici pe interior.

In urma ploilor, in timp teava din coltul balconului meu s-a erodat ceea ce a dus ca in luna decembrie 2018 sa se desprinda o placa decorativa (aprox 50kg) de la etajul 9 si a cazut pe spatiul pietonal fara pagube (pur noroc, erau sanse imense sa puna viata in periocol ). De aici a inceput toata distractia. In urma incidentului am solicitat ajutorul pompierilor care au refuzat sa intervina pentru a verifica celelate placi ramase. Am solicitat politia care a venit la fata locului si au solicitat ajutorul pompierilor considerand ca este pusa in pericol viata pietonilor. In urma interventiei pompierilor cu autospeciala au constatat ca mai exista o placa din mozaic care prezinta pericol de desprindere si au ancorat-o in mai multe parti cu o coarda prin zidul de bca. A doua zi am sunat la asociatie si mi s-a spus ca este proprietatea mea si sa ma descurc. Politia mi-a dat o instiintare cu teremn de 30 zile sa remediez situatia atat mie cat si presedintelui.Presedintele asociatie a fost chemat la inspectoratul judetean de cosnstructii dar nu a luat nici o masura nici pana in ziua de azi.

Am depus o sesizare in scris in decembrie la asociatie prin care solicit luarea unor masuri pentru evitarea unei tragedii deoarece exista riscul de desprindere si de la alti locatari dar nu mi s-a raspuns.

Conform noii legi 196/2018 a Asociatiilor de Proprietari, fatada balconului este proprietate individuala sau comuna?