avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters54823

Activitate ContSters54823

Mi-a fost respinsa cererea impotriva hotararii procurorului de nup intr-o cauza cf. art.278 alin 8(a) - ca nefondata. Pot sa fac recurs. Unde se judeca recursul si daca la recurs se ia aceeasi hotarare, mai am alta cale de atac???? Nu am mentionat ca hotararea a fost luata la judecatorie.
Sunt consilier local într-o comună şi în urma unor abuzuri repetate ale primarului, am făcut o plângere la poliţia din localitate. Plângerea am depus-o cu număr de înregistrare în urmă cu un an şi două luni şi nu am primit nici un răspuns până acum. Am fost la poliţie să mă interesez care mai este situaţia plângerii mele, iar poliţistul mi-a spus că a făcut declinare de competenţă la poliţia din Hârşova. Am mers şi la poliţia din Hârşova să mă interesez, dar poliţistul care se ocupa de caz, după ce a adunat probele necesare, a fost mutat la altă poliţie dintr-o comună apropiată şi cazul a fost dat altui poliţist.
Întrebarea mea este:
Cât timp are voie să ţină dosarul poliţistul şi procurorul până să dea o soluţionare (NUP sau să-l trimită în instanţă) ?
Răspuns la discuția ce sa fac?
Sunt de acord cu dumneavoastra dar, de la notar parintii mei nu au primit nici un act - nici macar o adeverinta.
Tocmai aici este problema ca ei nu au cu ce sa faca dovada ca au instrainat suprafata de pamant in cauza,
Discuție ce sa fac?
Parintii mei au vandut o suprafata de pamant in urma cu doi ani, la notar, au primit banii asa cum s-au impacat cu cumparatorul. Noul proprietar nu a venit la primarie sa declare ca el este proprietar asa ca functionarii primariei au incasat de la parintii mei in continuare impozitul pe pamant.
Ce trebuie facut ca parintii mei sa nu mai plateasca impozitul si eventual sa recupereze banii platiti dupa ce au vandut pamantul?
Va multumesc!
Sunt de acord cu dumneavoastra dar, de la notar parintii mei nu au primit nici un act - nici macar o adeverinta.
Tocmai aici este problema ca ei nu au cu ce sa faca dovada ca au instrainat suprafata de pamant in cauza.
Discuție cui ma adresez?
Sunt consilier local la o Primarie din mediul rural si am cerut secretarei Consiliului Local anumite acte de care aveam nevoie pentru sedinta de comisie. Am asteptat termenul din 215 (10 zile), nu am primit nici un document, dar nici o motivare din cauza careia nu am primit documentele si am revenit cu o noua cerere. Nici de aceasta data nu am primit raspuns. Carei instante pot sa ma adresez pentru nerespectarea legii si in ce mod? Va multumesc!
Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina nouă de marfă ca să plec cu ea la Mangalia. Pe drum m-a oprit un agent de circulaţie şi mi-a întocmit proces verbal cf.art.85 alin.2 din OUG 195/2002, deoarece numerele de circulaţie provizorii expirase de două zile. Dosarul a fost trimis la procuror iar eu nu ştiu la ce să mă aştept. Vă rog, cine poate, să-mi dea sfaturi utile. Vă mulşumesc!