avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Activitate VasileSTB

Activitate VasileSTB

Bună ziua! Sunt elev la o școală militara cu durata de studii de 2 ani. Am un copil căruia îi plătesc pensie de întreținere 25% din minimul pe economie. Solda mea pe durata studiile este de 120 de lei. Ce soluții sunt pentru micșorarea plății? Nu pot sa plătesc 350 de lei dintr-un venit de 120 de lei nu mi se pare normal. Iar al doilea aspect este faptul ca prin Ordinul 113/2014 elevii militari pe durata cursurilor nu au voie sa fie angajați în alta parte. Așadar dreptul la munca îmi este îngrădit în acești 2 ani de studii, atunci cum ma poate obliga cineva sa plătesc 350 de lei dacă nu obțin atâtea venituri dar nici drept de munca nu am. În ultimul rand dacă se poate face ceva, care ar fi costurile unui eventual proces.
Sunt elev militar într-una din școlile militare din tara pentru o perioada de 2 ani. Am 23 de ani și am un copil dintr-o relație anterioara
pentru care am plătit pensie de întreținere pana luna trecuta, menționez ca am lucrat pana pe 30 septembrie 2020. Întrebarea mea este, sunt obligat sa mai plătesc pensie de întreținere, atâta timp cât sunt elev și nu am venituri? Solda mea este 100 de lei lunar.

Am un copil dintr-o relație anterioara, l-am crescut 8 luni, de la vârsta de 1 an, deoarece mama nu se ocupa de el, în august am pierdut procesul de custodie pe considerentul ca este mama. În aceasta perioada mama incasa alocația copilului + banii din concediu creștere copil, iar ea nu creștea nimic, ba în + nu îmi dădea nici un ban ca pensie de întreținere, iar când venea la copil rar aducea alimente sau bunuri de peste 100 de lei,
menționez ca mama mai are un copil și lucrează în învățământ. Dacă as deschide proces ce șanse as avea sa recuperez din bani și ce bani(alocație, concediu creștere copil, pensie de întreținere)???
Discuție Rovinieneta
Am uitat ca mi-a expirat rovinieneta și am circulat mai multe drumuri prin tara. Deja am primit o amenda de acum 3 luni când nu era achitata vinieta. Întrebarea mea este, amenzile se aplica de fiecare data când am fost prins? Sau dacă în luna noiembrie am fost prins, toată luna noiembrie pot sa circul ca tot o singură amenda primesc? Sau mai multe amenzi ?
Răspuns la discuția Incalcarea dreptului muncii
va multumesc, am facut petitie prin email la inspectia muncii iar in zilele urmatoare voi face o petitie la tribunal.
Răspuns la discuția Incalcarea dreptului muncii
Din punct de vedere legal, ce șanse ar exista sa îmi primesc banii înapoi sa ma apar? Pot face plângere undeva?
Răspuns la discuția Incalcarea dreptului muncii
Am primit răspunsul de la itm, mai târziu decât trebuia, dar răspunsul lor ii apară pe ei, în niciun caz pe mine, ba chiar spun ca au găsit în regula o parte din punctele pentru care am făcut plângere, iar la medicina muncii spun ca au fost sancționați.
Buna ziua! Am fost angajat ca agent de paza la o firma din Bucuresti, fiind din Targovite. Firma ne punea la dispozitie transportul. Obiectivele erau magazinele din Bucuresti Mega Image, Lidl etc. Am anuntat verbal ca vreau sa demisionez, iar angajatorul tot verbal mi-a raspuns ca am preaviz de 15 zile la penultima tura,am avut o problema personala si a trebuit sa plec mai devreme din tura cu 20 de minute. Am anuntat angajatorul si a spus ca nu are oameni care sa imi tina locul, am vorbit cu seful de magazin lidl unde nu eram in subordine, a zis ca este de acord si am plecat. La sfarsitul turei angajatorul a trimis pe cineva sa verifice daca mai sunt acolo. Dupa ce l-a instiintat, angajatorul m-a sunat si mi-a zis ca este ultima tura in care am venit si ma penalizeaza cu 500 ron la salariu. In ziua urmatoare contractul de munca a incetat prin neprezentare la serviciu, desi eram la prima abatere, iar salariu brut era 1900, deci minimul pe economie. Intrebarea mea este cum se poate lua 500 ron dintr-un salariu asa mic asta inseamna 40-45% din salariu. Alta neregula este ca nu am facut medicina muncii desi este gratuita de catre firma,acestia m-au amanat mereu si nu am facut-o niciodata. Ziua libera legala de 30 noiembrie nu a fost respectata. Eram obligat sa ma pontez 15 ore in cursul saptamanii cand intram in tura si 13 duminica, iar ulterior am obtinut pontajul oficial dintre Lidl si firma de paza acolo eram cu 16 ore in cursul saptamanii si 14 duminica, deci o ora la fiecare tura o pierdeam. Am aceste dovezi,hartii. In pontaj pe luna decembrie am lucrat 168 de ore, iar pe statul de plata apar cu 113, tinand cont ca am fost in concediu 5 zile pentru nastere copil. Am facut ore suplimentare neplatite, orele din contractul de munca nu erau respectate. Am sesizat ITM si am facut plangere, ce este de facut?