Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate elenamm

Activitate elenamm

Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate cu 90% din categoria B. Pentru a beneficia de aceasta compensare, lunar trebuie sa duca la medicul de familie ultimul cupon de pensie si o adeverinta de la Fisc care sa ateste veniturile ei lunare. In aceasta toamna , impreuna cu fratele ei a vandut casa parinteasca (o casa veche in mediul rural) si partea ei a fost 6.000 ron, suma care apare si pe adeverinta eliberata de fisc. Medicul de familie nu mai doreste sa ii elibereze medicamente compensate, pe motiv ca venitul ei depaseste 700 ron. Care este suportul legislativ al acestei reguli? Nu se face diferenta intre un venit permanent gen dividente, chiri etc si vanzarea ocazionala a unei proprietati. Este hilar modul de desfasurare al lucrurilor. Are o suma modica de bani din vanzarea unei proprietati, nu mai beneficiaza de reduceri de medicamente, ca urmare banii din vanzare vor fi folositi pt a cumpara medicamente! Multumesc!
Răspuns la discuția vecinul ma inunda
multumesc mult pentru raspunsuri.
am mai gasit inca o chestie care sper sa ma ajute. legea asociatiilor de proprietari 230/6.07.2007 prevede in articolul 56(c) sanctiuni pentru acei proprietari care refuza sa efectueze reparatiile de natura a deranja alti locatari. cel putin din cuprinsul legii am inteles ca trebuie sa ma adresez Inspectoratului in constructii sau chiar si primariei , organe ce pot constata aceste neregului. banuiesc ca dupa o amenda , se vor satura a ma mai deranja. sper sa am succes.
buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!