avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate GabiLck

Activitate GabiLck

Mulțumesc!

a scris:

Răspunsul se poate depune și prin Poștă sau curierat rapid.

Bună ziua! Am o scurta întrebare legată de un recurs. Procesul a fost fără obligarea prezentării in fața instantei. Dacă instanța de recurs este în alt județ (C.A. București) recursul se poate depune prin posta, sau doar prin prezența fizica?

Vă mulțumesc anticipat!
Mi-a scăpat complet din vedere. Da, mulțumesc mult!

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Când un condamnat prestează munca:
-remunerată, se considera 5 zile executate pentru 4 zile de munca;
-neremunerata- 4 zile executate pentru 3 zile de munca;
-in timpul nopții- 3 zile executate pentru două nopți de muncă;

Daca participa la cursuri de calificare profesională sau recalificare profesionala, odată cu absolvirea se consideră 20 zile executate.

Daca elaborează lucrări științifice pe care le publica se consideră încă 30 zile executate.

Toate aceste zile câștigate se aduna, astfel că se depășește perioada de 2 ani și 4 luni.

Daca vă uitați la art. 100 alin. (3) din Codul Penal, acesta prevede că în calculul de 2/3 intra și durata ce poate fi considerată că executată pe baza muncii prestate, iar în acel caz, liberarea se dispune după executarea efectivă (fara includerea zilelelor câștigate că urmare a muncii prestate) a cel puțin jumătate din pedeapsa închisorii- adică 1 an și 9 luni.

In concluzie, efectiv a executat mai mult de 1 an și 9 luni, iar restul până la 2 ani și 4 luni a fost completat de munca prestată.

Răspuns la discuția Intrebari legate de INM
INM-ul durează 2 ani, nu 4. Și da,cursurile sunt doar în București.
BogdanFlorin97 a scris:

Am cateva intrebari legate de modul in care se realizeaza formarea initiala a persoanelor admise la INM.

1. Ce se va face mai exact in cei 4 ani de INM? Stiu ca se fac atat cursuri cat si ore de practica, dar sunt curios daca stie cineva mai exact.

2. Pe intreaga durata a INM-ului trebuie sa stai in Bucuresti? Cu alte cuvinte, doar aici se fac cursurile/orele de practica?

Multumesc anticipat.

Bună ziua! Am o întrebare legată de celebra eliberare conditionata de astăzi, a unei persoane cunoscute. Pentru ca nu vreau sa intru în politica nu voi da numele,însă se știe despre cine e vorba. Prevederile codului de procedura penala sunt că eliberarea conditionata se poate cere după executarea a doua treimi din totalul pedepsei, dacă infractorul nu a împlinit 60 de ani. Dacă o pedeapsa are 3 ani și 6 luni, doua treimi înseamnă 2 ani și 4 luni. Cum e posibil sa fii liber după 2 ani și 2 luni, strict juridic vorbind? Mulțumesc anticipat!