avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia-Elena Mardare

Activitate Claudia-Elena Mardare

Bună ziua,
Nu puteţi să refuzaţi să mai daţi declaraţie, iar dacă nu veţi merge de bună voie la instanţă, la data la care sunteţi citată, veţi fi dusă cu mandat de aducere, respectiv însoţită de poliţie.
Nu puteţi avea acces la declaraţia de la dosar, dar , dacă nu vă mai amintiţi ce s-a întâmplat, legat de fapta ce face obiectul dosarului, ori ce aţi declarat atunci, instanţa vă va citi declaraţia dată şi vă va întreba dacă ea corespunde adevărului, dacă o menţineţi.
Răspuns la discuția Extradare Germania
Este inselăciune. Pot fi reţinute şi alte fapte. Nu cunosc detalii ale acţiunilor persoanei. Nu cunosc codul penal german.
Repararea pagubelor poate să ajute, inclusiv prin retragerea eventualelor plângeri formulate.
Este greu de discutat în abstract, dumneavoastră neavând nimic concret, ci doar temeri de ceea ce este posibil să se întâmple.
Răspuns la discuția Extradare Germania
Pot fi invocate motive de refuz la predare, dovedindu-se corespunzător. Instanța care va hotărî asupra unei astfel de posibile cereri, va aprecia dacă respectivele motive sunt suficiente pentru a respinge solicitarea autorităților germane, conform Legii 302/2004.
Răspuns la discuția Extradare Germania
Probabil vor fi făcute plângeri in Germania de către victime și, în acest caz, foarte posibil, va fi solicitată predarea către autoritățile germane, pentru soluționarea respectivului dosar ce se va deschide.
Există posibilitatea, teoretică, ca autoritățile germane sa ceară statului român să preia cercetările, dar regula este prima arătată.
Răspuns la discuția Redobandire permis anulat
Hotărârea a fost comunicată poliției, după ce a rămas definitivă, iar verificările pentru a vi se permite susținerea examenului pentru un nou permis se vor face din baza de date a Poliției.
Cererea de repunere pe rol o depuneți la judecătorie.
Repunere pe rol. Taxa e aceeași în ambele situații, dar soluția corectă și economică din punct de vedere a timpului este repunerea pe rol.
Nu se poate da a doua suspendare, iar șansele sunt ca cele două pedepse sa fie contopite, să rezulte o pedeapsă peste 3 ani pentru care să vi se dea executare în regim de detenție.
Răspuns la discuția Conducere fără permis
Cu siguranță este deschis un dosar penal, de conducere fără permis, probabil sunteți chemat pentru o declarație și este bine să mergeți, altfel puteți fi dus cu mandat, ceea ce nu este plăcut!
Indicat este să mergeți împreună cu un avocat, ca să fiți sfătuit corect legat de ceea ce trebuie sa faceți și spuneți.
Răspuns la discuția Permis suspendat 0,03 alcolemie
Da, analizele trebuie transmise direct poliției. Nu este un termen dat/recomandat pentru soluționarea unui astfel de dosar.