avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista posibilitatea primirii unei a doua pedepse cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista posibilitatea primirii unei a doua pedepse cu suspendare ?

In cursul anului 2018 am fost arestat pentru săvârșirea traficului internațional de droguri de mare risc , am fost încarcerat la penitenciarul Bacău pentru 3 luni apoi mi-a fost schimbată măsura cu cea a arestului la domiciliu , în luna decembrie 2018 am fost condamnat într-un alt dosar pentru delapidare la 9 luni cu suspendare iar in iulie 2019 la 8 ani 2 luni pentru legea 143 , acum in ianuarie am avut ambele apeluri pentru delapidare mi-a fost respins ca si neîntemeiat deci am rămas la 9 luni cu suspendare iar la cel cu legea 143 din 6 fapte am rămas cu 3 si mi s-a aplicat si art19 , după calculele mele ar trebui sa raman la o pedeapsă sub 3 ani deci pasibil pentru o suspendare , în plus pe toată această perioadă cat am fost arestat la domiciliu am avut un comportament exemplar si am facut multe lucruri bune nemaintrand in detalii , ideea principala ar fi , exista șansa unei a doua suspendări având în vedere că în urma cu cateva zile a rămas definitiva prima suspendare de 9 luni , raspunsul apelului pentru legea 143 il voi avea pe data de 19 , as vrea sa stiu acest detaliu pentru a avea timp sa ma pregătesc in cazul unei pedepse cu executare , va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andbtz01 , utilizator 20:41, 12 Februarie 2020
Nu se poate da a doua suspendare, iar șansele sunt ca cele două pedepse sa fie contopite, să rezulte o pedeapsă peste 3 ani pentru care să vi se dea executare în regim de detenție.
Daca sunt indeplinite conditiile de la art. 91 c.p. se poate dispune, inteleg ca infractiunile sunt concurente.
Nu cunosc termenii legali prea bine , dar faptele sunt de natura diferita .... iar cum spuneam si mai sus din calculele mele preliminare ar trebui sa raman la fapta cu drogurile undeva la 2 ani si 7 luni iar daca s-ar contopi ar ajunge la 2 ani si 10 luni deci sub 3 ani , mai exact ce spune art 91?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor dalikan dalikan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte urgenta. Am o cunostinta care a fost condamnata in anul 2012 luna mai la 6luni cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa( cod penal) DoruD DoruD Fiul meu este incarcerat la Rahova. Deocamdata in spitalul Penitenciarului, fiind dependent de heroina. Faptele pt care a fost judecat au fost in ordine ... (vezi toată discuția)
Carei instante se adreseaza cererea de schimbare a regimului de detentie catinf catinf Buna ziua, Un condamnat (delapidare) dupa fond si apel, care executa o pedeapsa cu executare, vrea sa ceara schimbarea regimului de detentie din penitenciar ... (vezi toată discuția)