avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Btin

Activitate Btin

Asociația de proprietari este "persoană juridică" deține un CUI și trebuie să respecte legislatia, respectiv Legea 448/2006 protecția persoanelor cu dizabilitati.. Conform acestei legi, Asociația de locatari ca persoană juridică este obligată să ofere acces adecvat în bloc locatarilor cu dizabilitati. Refuzul Asociației de a se conforma Legii poate fi reclamat la Poliția Locală, iar amenda este de 5000 lei. Dacă amenințați Asociația cu politia locală, vă asigur că mai degrabă preferă să facă o rampa de acces (metalica) care costă max 1500lei, decât să plătească 5000 amenda.
Așadar se face cerere la Asociație unde se atașează și o copie de pe certificatul care atestă gradul de handicap se depune la Asociație cu Nr, de înregistrare, Iar aceasta este obligată să răspundă in termen de 30 de zile.
Suma cheltuită pt rampă se deduce din fondul de reparații, dacă asociația are un astfel de fond, sau se adaugă la plata de întreținere a fiecărui locatar de pe scara respectivă.
SI AȘA E ȘI FIRESC ! CA TOȚI SĂ CONTRIBUIE!
Pentru că am văzut in practică cum o astfel de rampă este folosită nu doar de persoanele cu handicap, ci si de mamicile cu copilul în cărucior. Copii mai mari își urcă bicicleta sau trotineta...
Când. se mută careva se foloseste de rampă. Deci in concluzie, e bine să înțeleagă toți că o astfel de rampă este binevenită tuturor locatarilor de pe scara.
Răspuns la discuția Anulare act de donație casă
Vă mulțumesc pentru răspuns. Dacă-i așa, pot spune că avem p legislație cam neterminată. Mi se pare aberant să te tot joci de-a donația, înloc să ai posibilitatea de a-ți revoca donația,
Apropos: Tot răsfoind răspunsurile date pe acest site referitor la acest subiect am văzut următorea posibilitate. Art 1246 aliniat 3 Cod Civil -privind NULITATEA ACTELOR. ”Nulitatea contractului de donație poate fi constatată sau declarată prin accordul părților.” Ce ziceți de asta?
Răspuns la discuția Anulare act de donație casă
Bineînțeles că anularea contractului de donație se face de comun accord între mamă și fiu. Aici nu sunt impedimente.. Nu cunosc însă nici un avocat, să cer sfat în această situație, Deaceea mă gândeam să apelez pe acest site...
Răspuns la discuția Anulare act de donație casă
Da! mai are și alți copii
Situația este următoare: Fiul aflându-se În înprejurări medicale grave a donat mamei sale casa în 2013 pentru ca aceasta sa nu fie dată afară din locuință în caz că fiul decedează. Acum perspectiva de viață a fiului este optimistă și vrea să anuleze actul de donație făcut mamei,. mai ales că între timp anumite rude cu drept de moștenire sunt interesate de a obține ceva după moartea mamei. Fiul. persoană cu dizabilități, are certificat de încadrare în grad de handicap grav.
Ce anume trebuie făcut?
Ce acte sunt necesare?
Vă mulțumesc anticipat.