avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Kornel1

Activitate Kornel1

Bună ziua!
Eu și fosta soție am făcut-o casă fără acte în curtea părinților mei... După decesul părinților mei, fosta soție are drept la moștenirea care îmi revine de la părinți? Ea după divorț nu lea cerut părinților mei nici un fel de despăgubire pentru investiții!
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog să-mi răspundeți la o întrebare! Ce pot să fac în următoarea situație? Împreună cu fosta soție și cu ajutorul părinților mei am construit o casă în curtea părinților mei.
Această casă nu are nici un fel de act pt. că acolo a fost o anexă a casei părinților, noi am transformat-o în cameră de locuit și apoi am mai construit alte camere. In această casă locuiesc copii noștri. Acum fosta soție îmi cere despăgubiri pe acea casă? Ce pot să fac? Mama mea trăiește și totul este pe numele ei!
Vă mulțumesc mult!
Va mulțumesc pentru răspuns, am o întrebare dacă puteți să-mi spuneți, nu aș putea să îl dau în instanță pentru înșelăciune din moment ce eu iam dat suma de 10.000 RON și bunurile iar el nu sia respectat promisiunea. VA mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista nici o ,,denuntare" se poate cere rezolutiunea in instanta daca nu au fost indeplinite obligatiile de intretinere asumate prin contract..

Am divorțat pe cale amiabilă la primărie și mam înțeles verbal cu fostul soț în privința partajului ,ca eu sa i dau toate bunurile comune și suma de 10000lei iar el sa renunțe la drepturile lui asupra casei.
Casa este proprietatea părinților mei care nea dat-o cu contract de întreținere cu uzufruct viager,.tata este decedat iar mama nedeplasabila.
Eu iam dat bunurile și banii iar el nu mai vrea sa îmi dea semnătura la partaj.
Ce ma sfătuiți sa fac,unde sa apelez
Va mulțumesc pentru raspuns. Având în vedere ca sunt la prima abatere sunt șanse sa primesc o pedeapsa cu suspendare?
Plângerea se face de către compania de telefonie sa firma de curierat? Încadrarea e de la 2 la 7 ani și dacă e la prima abatere as putea lua cu suspendare? Va mulțumesc pentru raspuns

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Poate depune plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.

Ma scuzați ca deranjez din nou dar nu prea cunosc legile. În caz de plângere ma încadrez la un dosar penal?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Asa cum descrieti situatia de fapt, ar putea fi vorba de savarsirea infractiunii de delapidare.
Faptul ca l-ati gasit sambata si l-ati predat tocmai in joia urmatoare, este problema.
Daca l-ati fi predat luni, nu vad sa fi avut probleme.
De sambata pana joi, mai ales ca l-ati desigilat, se poate considera o întrebuinţarea temporară a bunului.

Lucrez la o firma de curierat și într-o sâmbăta plecând de la servici mia rămas un colet conținând un telefon în valoare de 6000 lei în mașină. In drum spre domiciliul am văzut coletul dar nu mamai întors cu gândul ca îl aduc luni înapoi. Problema e ca ajungând acasă din curiozitate lam desfăcut.deteriirand doar sigiliul la cutia telefonului. Lam luat cu mine luni pentru a-l lasă în depozit dar cu frica de a nu fi văzut de camerele de supraveghere am reușit joi dimi eata să-l bag în depozit. În aceeași zi, după-amiază sa făcut o ancheta interna, am fost luat la întrebări și mi-am recunoscut fapta dând și o declarație scrisa pe care mia luat-o un agent de securitate în care mi-am asumat responsabilitatea de a suporta prejudiciul cauzat coletului. Menționez ca telefonul a fost trimis înapoi la firma de telefonie deci prejudiciul este recuperat. As dori sa știu cum va fi incadrerea mea dacă cei de la firma unde lucrezi vor hotărâ sa depună plângere