Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Ar fi util sa ne spuneti in ce oras se intampla acest lucru.
La Bucuresti eu am primit gratis copii xerox.
Sunt orase unde si instantele procedeaza cumva asa cum ziceti dvs. adica vor taxa de timbru si timbrea judiciare.Am patit asa cand era criza de timbre si avocata angajata pt xerox a trebuit sa astepte sa ii trimit eu.Noroc ca aveam rezerve ca m-am scutit sa fac un drum fara timbre pana acolo...ca sa nu se mai ceara timbre....niciodata...
Mai jos aveti baza legala invocata de primul procuror al unitatii de parchet careia v-ati adresat cu petitie.
Art. 9.
(1) In cazul in care solicitarea de informatii implica realizarea de copii de pe documentele detinute de autoritatea sau institutia publica, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, in conditiile legii.
(2) Daca in urma informatiilor primite petentul solicita informatii noi privind documentele aflate in posesia autoritatii sau a institutiei publice, aceasta solicitare va fi tratata ca o noua petitie, raspunsul fiind trimis in termenele prevazute la art. 7 si 8.
Cand politia constata ca s-a savarsit o infractiune, poate efectua acte premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sau poate dispune prin rezolutie inceperea urmaririi penale, in functie de situatia concreta.
Politia nu poate da amenda pentru vatamare corporala, nici macar procurorul pentru ca infractiunea de vatamare se pedepseste cu inchisoarea.
In speta dvs., daca nu ar fi fost secretarul primariei victima, ci o alta persoana oarecare, infractiunea era de loviri si alte violente ( art.180 Cp), unde pedeapsa este amenda alternativ cu inchisoarea, dar nu politistul este cel care aplica aceasta pedeapsa, ci instanta de judecata daca se ajunge pana acolo cu procesul penal.
Repet, eu ma indoiesc ca secretarul Primariei poate fi subiectul pasiv al infractiunii de ultraj...