avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Daniel6667

Activitate Alexandru Daniel6667

Buna ziua!

 De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale comune uzi, crapati, patati etc.
Lucrul asta se intampla de mult timp, insista doamna, insa eu abea Astazi am aflat de aceasta problema de la ea, spune ca a batut de multe ori la usa dar nu ii raspunde nimeni, eu fiind plecat si apartamentul fiind gol, deci inundatiile se intampla si cand in casa la mine nu se afla nimeni!
Doamna, foarte suparata, zbiara pe scara blocului ca EU ii inund baia mereu, am acceptat sa intre sa vada si ea ca la mine in baie este USCATA toata podeaua, am coborat sa vad si la dansa ca intradevar peretii und uzi, iar ea da toata vina pe mine. Am deschis masca de sub baiea mea sa vad daca tevile sunt uscate sau daca am apa pe ciment imediat sub cada, era uscat total. M-am uitat si la conductele principale care fac legatura cu tevile din apartamentul meu, iar la nivelul meu totul pare uscat, tevile nu sunt ude deloc, banuiesc ca problema este undeva intre podeaua mea si tavanul doamnei.
La insistentele mele am reusit sa aflu ca doamna a vorbit si cu cei de la asociatie, si cu administratorul blocului, insa IN PREZENT vad ca nu se intampla NIMIC.
Am sfatuito pe doamna sa faca o cerere/sesizare la asociatie, pentru a fi chemat un instalator autorizat care sa constate care este problema, vinovatul, etc. iar doamna refuza, spunandu-mi ca eu trebuie sa chem instalator, eu sa il platesc, eu sa repar din buzunarul meu, ca ea nu are de ce sa se interezeze, ca problema este de la mine.
Eu nu cred ca sunt obligat in niciun fel in momentul de fata sa fac absolut nimic, deoarece totul la mine in apartament este in regula, am toata bunavointa sa rezolvam problema asta, ca sa scap de bataile in usa si jignirile vecinilor de sub mine, dar doamna asta nu a facut nimic de foarte mult timp si a lasat baia ei sa ajunga jalnic, asociatia ar stii de problema asta de la ea, administratorul la fel, dar pe mine nu m-a anuntat NIMENI, si nici nu s-au efectuat reparatii/examinari.

Ce obligatii am eu in aceasta situatie, daca doamna afectata nu vrea sa faca nimic sau sa insiste la asociatie sa cheme pe cineva sa vada care este peoblema si unde?
Daca tevile principale comune sunt afectate sau crapate iar apa se scurge pe ele la venica de jos, insa toate conexiunile mele la cada, WC si chiuveta sunt uscate, etanse, nu asociatia ar trebui sa acopere costurile reparatiilor si a schimbarii tevii?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi!