Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate JohnRomero

Activitate JohnRomero

Multumesc de raspunsuri.
Mi-am facut o idee.. pot plati 40.000 euro bancii, iar cand se implineste 1 an de la casatorie vom merge la un notar sa schimbam regimul matrimonial pentru a include creditul si apartamentul cu acordul bancii si daca banca nu vrea, vom face un efort sa inchidem creditul. Masura aceasta este pentru termen lung, nu pentru termen scurt. Ca dovada am plata catre banca care consider ca e dovada ca banii au fost din contul propriu si personal :).
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu am inteles partea cu declaratul. Sotia unde trebuie sa declare faptul ca am platit eu? La notar? Sau aveti idee unde as putea obtine mai multe informatii cu pasii necesari?

Creditul vrem sa-l inchidem intr-un an maxim doi.. deci banuiesc ca putem inchide creditul iar apoi sa schimbam regimul matrimonial astfel incat sa nu mai amestecam banca, dar doream sa platesc cei 40000 euro acum ca sa nu mai platim dobanda la ei degeaba, daca tot avem banii.

Costurile unui contract vanzare cumparere intre noi este de 4000 lei. Nu stiu ce implica schimbarea regimului matrimonial ca si costuri.

Banuiesc ca cel mai avantajos in momentul de fata este ca eu sa platesc 40.000, sotia sa declare acest lucru(nu stiu unde) iar cand strangem banii si implicit a trecut 1 an de la casatorie sa inchidem creditul si sa schimbam regimul matrimonial sa includa si acest imobil.
Buna ziua,

Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar.
Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin urmare doresc sa devin si eu proprietar pe jumatate din apartament. Sotia doreste si ea acest lucru. Creditul a fost de 77000 euro , mai sunt de plata 57000 din care vreau sa platesc 40000 euro. Apartamentul valoareza undeva la 110-120 mii acum

Ce optiuni am?
Noi am ales regimul matrimonial comun. Se poate adauga acest apartament dobandit de sotie inainte de casatorie acum?

Nu doresc prin donatie pentru ca mi se pare o porcarie si poate fi revocat si atacata usor.
Singura solutie pe care o cunosc momentan este contract de vanzare cumparare pe jumatate din apartament cu acordul bancii (fiind ipotecat), dar cumva mi se pare nepotrivita. Ma intreb daca exista alternative.