avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Activitate Mugur1987

Activitate Mugur1987

Există deosebiri între exercițiul autorității de stat și exercițiul autorității publice?
Buna ziua, va rog, daca puteti, sa ma ajutati in urmatoarea speta.
Un angajat care se afla in CCC se intoarce la serviciu si incepe sa realizeze venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani. Apoi 15 zile mai tarziu depune cerere de acordare a stimulentului de insertie si anexeaza 2 certificate de nastere, unul pentru copilul pentru care se afla in CCC si unul pentru al doilea copil care s-a nascut in perioada in care angajatul se afla in CCC( mai exact cu 3 luni inainte de data la care s-a intors la serviciu). As dori sa va intreb urmatoarele:
1. In cazul depunerii cererii trebuie respectate cele 60 de zile pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani(ma refer la varsta primului copil), sau este suficient a realiza venituri supuse impozitului pentru a beneficia de stimulent iar cererea putand fi depusa si dupa acest termen? Mentionez ca am luat cunostinta de faptul ca stimulentul de insertie se acorda doar la cerere.
2. In cazul de fata se vor acorda 2 stimulente de insertie?

Subliniez faptul ca am studiat prevederile OUG 111/2010 si HG 52/2011 si nu am gasit o prevedere clara in acest sens.
Va multumesc.
Discuție Art 787 CPC
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere.
In calitate de tert proprit obisnuiam sa fac plata unei propriri(pensie alimentara pentru un copil) pentru un angajat al meu intr-un cont bancar indicat de catre executorul judecatoresc.Recent am primit o adresa de la executorul judecatoresc pentru continuarea propririi, la care este anexata o cerere semnata de creditor prin care imi cere sa fac plata intr-un alt cont facand referiri la numele persoanei desemnata sa-i ridice banii si adresa acesteia (nu stiu daca este adresa de domiciliu sau resedinta a creditorului).Pana aici totul bine dar angajatul meu spune ca nu este de acord sa-i fie virati banii in noul cont deoarece este contul fostei soacre si el doreste sa-i plateasca copilului si nu soacrei.
Intrebarea mea este daca mie in calitate de tert proprit imi revine vreo obligatie de a verifica identitatea persoanei desemnate pentru a ridica suma sau a contului bancar in cauza,sau trebuie doar sa pun in aplicare decizia executorului judecatoresc conform art 787 alin 1) punctul 2, cod procedura civila,mentionez ca executorul invoca acest articol,de asemenea alte documente nu mi-au fost trimise decat adresa de la executor,extras de cont bancar si cererea creditorului?
Va multumesc.