avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doua stimulente de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doua stimulente de insertie?

Buna ziua, va rog, daca puteti, sa ma ajutati in urmatoarea speta.
Un angajat care se afla in CCC se intoarce la serviciu si incepe sa realizeze venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani. Apoi 15 zile mai tarziu depune cerere de acordare a stimulentului de insertie si anexeaza 2 certificate de nastere, unul pentru copilul pentru care se afla in CCC si unul pentru al doilea copil care s-a nascut in perioada in care angajatul se afla in CCC( mai exact cu 3 luni inainte de data la care s-a intors la serviciu). As dori sa va intreb urmatoarele:
1. In cazul depunerii cererii trebuie respectate cele 60 de zile pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani(ma refer la varsta primului copil), sau este suficient a realiza venituri supuse impozitului pentru a beneficia de stimulent iar cererea putand fi depusa si dupa acest termen? Mentionez ca am luat cunostinta de faptul ca stimulentul de insertie se acorda doar la cerere.
2. In cazul de fata se vor acorda 2 stimulente de insertie?

Subliniez faptul ca am studiat prevederile OUG 111/2010 si HG 52/2011 si nu am gasit o prevedere clara in acest sens.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice la legea 66/2016 dijmarescu dijmarescu BUna ziua, Va rog, au fost publicate normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor Legii nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)