avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Paraschiv12

Activitate Paraschiv12



Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, pentru conducerea atv-urilor pe drumurile publice aveti nevoie de permis. Vi se poate intocmi dosar penal pentru conducere fara permis. In privinta alcoolemiei, O alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 3 luni (90 de zile).

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.


Multumesc frumos pentru raspuns, si cum se va sanctiona daca eu nu detin permis de conducere si am avut o alcoolemie de 0.27 g/l
Buna ziua, doresc sa adresez si eu o intrebare. In data de 27 decembrie 2019 am mers cu familia la munte in statiunea moeciu de sus, si am inchiriat atv-uri, ideea mai pe scurt este ca dupa 1km de mers ne-a oprit politia , eu conducand fara permis de conducere si alcoolemie 0.27ml, ce s-ar putea intampla in cazul acesta ? Multumesc!
Răspuns la discuția Divort, custodie copil
Da sunt temeri fiindca copilul este crescut in locuinta mea si este obisnuit aici cu mine ca eu am stat cu el, ca ea in concediul prenatal a fost la munca in continuare, nu il pot lasa la parintii ei unde sunt 5 persoane in 3 camere plus ea si copilul. Ea odata plecata de acasa vrea sa am o vizita stricta , si acum ca suntem in proces de divort nu prea imi lasa copilul nu respecta intelegerea noastra, ma santajeaza ..
Răspuns la discuția Divort, custodie copil
Multumesc pentru raspuns, doresc custodie comuna dar cu domiciliu la mine, il poate vedea oricand nu este nici-o problema doar ca ea nu poate sta cu copilul si doreste sa il duca la creșă tocmai din motivul asta ca nu poate avea grija de el ..

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sansele sunt destul de mici regula este de "custodie comuna"si domiciliul la mama mai ales la în cazul copiilor mici.Puteti sa analizați impreuna cu un av ce variante aveti ,eventual sa încercați stabilirea domiciliului la dvs urmând să dovediți cele povestite cat despre "custodie unica"nici o sansa .

Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul "geloziei" ea lucrand la un restaurant 16-18 ore o zi da una nu in week nu este acasa mai deloc, avem un baietel se 1 an si 6 luni care a crescut de parintii mei de la varsta de 9 luni. Ea plecand de acasa cand eu eram la serviciu cu toate hainele ei/copilului, m-am trezit brusc un om zero. De o luna incerc sa fie bine pentru noi dar nu se mai poate, copilul este foarte atasat de parintii mei si de mine, ea fiind mama o vedea mai rar si de cate ori sta cu ea ii este rusine , nu a vrut sa stea acasa cu el si lucreaza si in momentul de fata plus indemnizatie nu a respectat statul roman, doresc sa stiu daca pot castiga custodia copilului sa traiasca in domiciliu unde sa nascut si este obisnuit, mentionez ca la parintii ei unde este plecata acum copilul nu prea are conditii si are grija de el strabunicii lui fiindca parinti ei sunt la serviciu pana seara, si ma doare stiind ca nu este obisnuit in mediul acela. Doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate in romania de a castiga tatal custodia copilului sa aiba domiciliu la mine, il poate vedea oricand doreste si este libera, eu am un program lejer si imi pot petrece cel putin 8 of pe zi cu el. Multumesc frumos.
Multumesc frumos pentru raspuns, iar locul de munca cum de a putut fi de acord pentru intoarcerea "la negru" la locul de munca.. intr-un contract semnat de 8 ore si se munceste 14-16 ore pe zi..
Buna ziua, doresc sa adresez o intrebare desi am cautat in forum dar nu am gasit un raspuns, sotia mea lucreaza fara forme legale de la varsta de 9 luni a copilului iar in momentul de fata are 1 an si 6 luni, copilul crescand cu parintii mei, odata ce este in prenatal stiu ca contractul de munca este suspendat iar ea inca lucreaza la "negru" cum s-ar spune si totodata ia si indemnizatie, noi suntem in proces de divort, doresc sa stiu care sunt termenii legali si ce se poate intampla in cazul de fata daca ea beneficiaza de ambele venituri. Multumesc frumos.