avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate avocatnet@nasulrosu.ro

Activitate avocatnet@nasulrosu.ro

Buna seara, am urmatoarea provocare. Urmeaza sa angajam 2 persoane din Nepal care vor sosi in Romania cu avionul. Mi s-a parea firesc sa le pot deconta zborul deoarece ei vin in interesul firmei. Insa contractul de munca se va incheia ulterior achizitionarii biletelor de avion. Cum pot proceda in situatia in care care as deconta biletul de avion pentru o persoana care nu este inca angajatul firmei? Va multumesc anticipat pentru orice opinie primita!
Referitor la prevederile art. 76, alin. (4), lit. a) din Codul fiscal, cum că nu reprezintă venituri impozabile contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului de odihnă, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă sau regulamentul intern, în măsura în care valoarea totala a acestora nu depășește într-un an fiscal nivelul unui câștig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul in care au fost acordate ... întrebarea mea este dacă este specificat undeva că aceste servicii pot fi achiziționate doar din România sau se încadrează aici și facturi turistice externe ?
Va multumesc tare mult pentru explicatii.
Răspuns la discuția ONG - Conflict de interese
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine subiectul acesta pentru ca detin o firma (cod CAEN principal 0113 - productie vegetala) si doresc intiintarea unui ONG al carui scop sa fie educarea in domeniul agriculturii ecologice. Inteleg ca eu nu pot fi prezenta in ambele entitati pentru ca asa ar fi afiliate si nu pot deduce fiscal sponsorizarea din partea firmei, prin urmare ONG-ul ar avea ca membrii alte persoane, unele din ele de grad intai de rudenie cu mine. Sper ca fie corect rationbamentul meu si va rog sa-mi lasati parerea dvs.
Multumesc frumos!
Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui SRL si doresc sa infiintez un ONG (asociatie) care sa primeasca sponsorizare si de la SRL-ul afiliat pentru desfasurarea unor activitati educationale in acelasi domeniu de activitate (ferma ecologica). As dori sa stiu daca apare vreun conflict de interese. MUltumesc.