avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate Lau79

Activitate Lau79

Va multumesc
Buna seara,
Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul?
Ora estimata: 08:30
Complet: P3 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul .............., pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice prev. de art. 336 Cod penal la pedeapsa de: - 200 zile amendă În temeiul art. 61 alin.2 şi 4 lit. c Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 20 de lei, astfel că inculpatul execută o amendă de 4.000 lei.

Atrage atenţia inculpatului că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare.
Pune în vedere inculpatului că potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.