avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul?

Buna seara,
Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul?
Ora estimata: 08:30
Complet: P3 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul .............., pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice prev. de art. 336 Cod penal la pedeapsa de: - 200 zile amendă În temeiul art. 61 alin.2 şi 4 lit. c Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 20 de lei, astfel că inculpatul execută o amendă de 4.000 lei.

Atrage atenţia inculpatului că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare.
Pune în vedere inculpatului că potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lau79 , utilizator 08:13, 9 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dupa ramanerea definitiva a hotararii permisul dvs. se anuleaza.
Va puteti prezenta la examen dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale, deci cu cat achitati mai repede , cu atat va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.

Art. 116 Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
...........................................................

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat- condamnare- permis Daniel.P Daniel.P Ora estimata: 9:00 Complet: P3 CP/Fond amânat Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului sosoZup sosoZup Buna ziua! Urmeaza sa am procesul pe 19 februarie,a trecut aproape un an de la incident, mentionez ca nu a avut loc niciun accident. Am avut la alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat georgegeorge80 georgegeorge80 buna ziua,am permisul suspendat si am condus in continuare,am fost condamnat cu amenda in cuantum de 3000 ron dar nu inteleg acum din decizie ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)