avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate azumy

Activitate azumy

Răspuns la discuția Schimb de apartamente
Adica ar fi mai dificil sa dovedeasca ca bunul cumparat acum a fost obtinut cu pretul din vanzarea unui bun propriu?
Răspuns la discuția Schimb de apartamente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Dar daca nu am mai face schimb de apartamente si am face vanzare cumparare. Adica sotul le-ar vinde lor apartamentulin care locum acum, iar noi impreuna il cumparam pe al lor? Asa ar fi ok? In acest mod am avea fiecare dintre noi doi drepturi egale?
Răspuns la discuția Schimb de apartamente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri. Pentru ca aceasta donatie sa nu mai poata fi revocata in timpul casatoriei sau dupa divort, ar trebui neaparat sa existe un act de vanzare cumparare, sau ce anume? Ma intereseaza care ar fi modalitatea ca dupa 10-20 ani de exemplu, in cazul unui divort eu sa nu raman pe drumuri?
Răspuns la discuția Schimb de apartamente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci sa inteleg ca pot fi trecuta si eu in actele apartamentului cu drepturi depline chiar daca e schimb si nu vanzare cumparare?
Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament pe care acesta il detinea dinaintea casatoriei. In curand dorim sa facem schimb cu un alt apartament intr-o alta zona. Schimb pe schimb, fara nicio diferenta de bani. Am auzit ca ne-ar costa mai putin decat la vanzare cumparare. Numai ca pe noul apartament in care vom locui am vrea sa fim amandoi trecuti ca si proprietari cu drepturi depline. Care ar fi procedura?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare teren fara succesiune
Nu m-am gandit nicio clipa sa incheiem vreun act doar intre noi pentru ca stiu ca nu ar avea valoare. Ma gandeam doar ca poate exista o procedura legala ca pe baza semnaturilor lor la notar sa nu mai fie necesara succesiunea. Dar acum am inteles exact care sunt pasii de urmat. Va multumesc tuturor.
Răspuns la discuția Vanzare teren fara succesiune
Va multumesc mult. Acum imi este totul clar. :)
Răspuns la discuția Vanzare teren fara succesiune
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Mostenitorii din pacate nu au venituri si din aceasta cauza nu isi permit sa deschida succesiunea. Iar daca le-am da noi acesti bani pe care sa-i scadem ulterior din pretul vanzarii nu am avea certitudinea ca sunt oameni de cuvant si ne vor vinde tot noua acel teren si astfel sa pierdem avansul pe care il vom da.
As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au dezbatut inca succesiunea din cauza faptului ca nu au bani. Cu toate acestea ei doresc sa il vanda si as dori sa stiu daca s-ar putea realiza acest lucru la notar doar pe baza semnaturilor tuturor celor care ar mosteni de drept acest teren, fara ca ei sa mai dezbata mostenirea. Daca acest lucru ar putea fi posibil, noi am avea drepturi depline asupra terenului?
Va multumesc.

Oricum, azumi, v-ati gandit ca e frumos sa votati toate raspunsurile negativ, asa e? Va doresc numai bine si va multumim de rasplata pentru efortul nostru.


Va multumesc foarte mult tuturor si va sunt recunoscatoare pentru raspunsuri si lamuriri. Pe avocatnet am intrat pentru prima data si mi-am facut cont in ziua in care am postat problema cu care ma confrunt. Astazi am reusit sa citesc tot ce mi-ati scris. Eu chiar admir ca din putinul timp pe care il aveti, ati avut bunavointa sa imi clarificati situatia in care sunt. Nu inteleg ce inseamna ca am votat toate raspunsurile negativ? E a doua oara cand intru in contul meu. Imi cer scuze daca am gresit cu ceva... dar nu inteleg.... ce am votat negativ...? :(