Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii).
eu nu inteleg care e problema dvs si dilema.. are o saptamana de vacanta si va cere sa ii ziceti cand / in care saptamana, ca sa stie cum isi face programul. Nu va impune care saptamana.
Nu stiti in care saptamana sa lasati copilul la tata sau ce dilema aveti?
Dacă doamna a pregătit copilul când a avut ea chef și anunțat tatăl cu foarte puțin timp înainte evident ca omul nu s-a putut prezenta. Poate fi și aceasta situație. Nu avem de unde sa știm.
Tocmai din acest motiv tatăl a trimis mailul și uite ca a ridicat o mare problema mamei.
Doamna PS, ar fi de preferat sa nu mai scoateți lucrurile din context. Înțeleg ca deja ați luat personal postările mele și înțeleg de ce însă nu face acțiunile mai sănătoase. Dacă doriți atenția mea puteți sa îmi scrieți în privat pentru a nu a mai deranja și restul comunității cu derapajele dumneavoastră. Pana atunci, impunsul pentru a mai primi putina atenție e jalnic. Doar băiețeii trag de codite fetitele pe care le plac. De la un adult aveam pretenții.
Userul menționează ca e răcit copilul și tatălui nu ii pasa de sănătatea lui dat pe de alta parte spune ca au program de vizita pe la rude. Ce ar trebui sa înțelegem din asta? Ca mama e inconștiență în egala măsură ca și tatăl sau ca cel mic e bolnav doar pentru tata?
Stimate user sunteți sfătuit greșit.Dacă instanta nu a stabilit o ora nu puteți sa o bateți dumneavoastră în cuie și sa amenințați tatăl ca după ora, ziuarespectiva plecați cu copilul. Sau puteți sa o faceți însă mi-e ca o sa reveniți pe forum sa povestiți cum sunteți executata silit deși nu înțelegeți de ce.
Fata doamnei PS plătește penalizări, nu cred ca o sa va încânte sa dați bani cu nemiluita.
Eu as alege o săptămână și as pregăti emoțional copilul. As ruga tatăl sa anunțe dacă nu se poate prezenta ca să feresc fata de dezamăgire, as întreba dacă o duce pe undeva sa știu sa pun și haine mai groase.
Nu se prezintă în ziua respectiva? Mail în care anunțați frumos ca a fost așteptat și ca micuța a suferit mult.
Cooperati și susțineți relația cum puteți. Nu vine? Cereți modificare program în instanta și gata.
Simplificati lucrurile.
Dacă îl tăiați de la program în perioada asta cum spune doamna PS ajungeți sa aveți probleme foarte mari. Exact veți arata ce dorește el sa demonstreze și anume ca dumneavoastră voit nu respectați programul.
Puteți face și asta, desigur însă mare atenție ca veți suporta consecințele in timp ce doamna PS va continua sa dea sfaturi intenționat proaste și ilegale pe forum pentru ca nu-i asa, nu o poate trage nimeni la răspundere.
Au fost mame care au pierdut domiciliul copilului și cel mai bine nu va jucați cu asa ceva.
Singurul sfat decent și normal pe care l-ați primit de la doamna PS este sa mergeți la un psiholog, sa ajute copila și pe dumneavoastră sa gestionați situația. Va poate ajuta și în instanta.
În rest am recitit acum și ce ați mai scris la alte topicuri, îmi cer scuze ca nu mi-am amintit ca am mai discutat cu dumneavoastră.
Solicitați alt program după terminarea apelului. Ar fi cel mai bine pentru copil sa petreacă timp doar cu tatăl și dumneavoastra sa nu mai aveți nici un fel de contact cu el, excepție făcând desigur anumite informări pe care le puteți face pe mail.
D-le avocat Lascoschi, aveţi mare dreptate! caz concret: Cazul Sorina, în care familia asistentei sociale a fost declarată familie alienatoare, fiindcă a "alienat" fetiţa de părinţii adoptatori! Noaptea minţii! Cum poţi aliena pe cineva faţă de indivizi pe care nu-i cunoaşte?! Mai mult, legea 272/2004 prevede:
Articolul 17(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament
Unde era legătura de ataşament între fetiţă şi familia adoptatoare? Şi unde este respectat dreptul copilului la legături cu familia care a crescut-o?
Emma_amb, lămuriţi, vă rog, despre ce contestaţie la executare este vorba? În funcţie de acest aspect, se pot da mai multe lămuriri. Înregistrările sunt admise de lege, chiar dacă sunt făcute la dvs. acasă sau la el, dar nu-i sigur că instanţa le va şi asculta/viziona.