Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi?

Buna ziua,

In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus tatal copilului la dosar (in tot timpul in care nu s-a implicat). A pus un CD cu multe inregistrari, in felul urmator: sotia acestuia chestioneaza copilul despre mine si despre bunici, mai ceva ca la securitate. Nu am ascultat inca tot, fiindca mi se pare grotesc. Apoi, tatal cand venea la fetita mea, m-a inregistrat de nenumarate ori fara sa ma instiinteze. Ca acum sa foloseasca probele in Instanta. Nu mai zic de mail-uri, mesaje, etc. Efectiv asta face in continuu de cativa ani. Insa, stau si ma intreb: are dreptul sa inregistreze copilul, fara ca acesta sa stie? Ca se pare ca aici nu doar el o alieneaza pe fetita, ci si sotia lui si probabil si parintii lui...
Apelul si contestatia la executare au vizat partea procedurala, si nu alte motive. Sper sa nu fie admise astfel de probe de catre completul competent...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Emma_amb, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e una dintre ocupatiile principale ale "taticilor". Asa arata "dragostea" parinteasca, filmari, inregistrari si plangeri. Aratati-i copilului inregistrarile si explicati-i cu ce se indeletniceste "taticul". De acum incolo, filmati si inregistrati si dvs, cu dispozitiv ascuns si fara sa-i dati sa inteleaga ca ati recurs la aceasta varianta. Vedeti ce povesteste copilul despre interogatoriile de la programul de vizita. De cate ori vine copilul de la program verificati daca e mancat, curat si sanatos. Daca nu e, faceti poze si adunati-le.
Buna ziua,
Daca acele probe depuse la dosar nu dovedesc o tentativa de alienare parentala din partea parintelui la care sta minora permanent instanta nu le ia in considerare.
Ma intreb, ce va sperie?
Sunt probe audio despre ce gandeste minora sau ce simte.
Ajuta instanta sa se lamureasca.
Cu privire la acceptul minorei, oare ati uitat ca exercitati IN COMUN autoritatea parinteasca si deci ambii puteti sa va dati acceptul in privinta acestor inregistrari?
Discutati cu avocatul dumneavoastra.
Nu uitati ca dupa 10 ani minora depune marturie in fata instantei si, in situatii exceptionale aceasta poate fi intrebata de instanta si inainte in anumite conditii. Deci .....
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Av. Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Trebuie analizat de instanta intregul ansamblu probatoriu si toate argumentele partilor in cadrul procesului.
Legalitatea sau nelegalitatea unor mijloace de proba se analizeaza de instanta si pe baza argumentelor juridice bazate pe situatia de fapt si ceea ce se tinde a se dovedi printr-o raportare la situatia de drept.

Mai ramane si aspectul legat de impartialitatea sau lipsa de impartialitate a instantei de judecata sau capacitatea de analiza aprofundata a instantei.Sunt instante care judeca pur formal si in fapt, nu prea se judeca efectiv procesul ca la carte...

Nu in ultimul rand, daca este vorba de o contestatie la executare trebuie examinat de instanta cu precadere admisibilitatea sau inadmisibilitatea contestatiei.
Daca aveti avocat angajat discutati cu el.toate detaliile si in 2-3 ore va poate lamuri in mod argumentat pe toate aspectele.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dnule av Kiritescu nu e nevoie ca utilizatoarea sa fie sau nu speriata de ceva. Mizerabila practica a parintilor nerezidenti de inregistrare/filmare a copilului si interogare a acestuia este o practica ordinara care ar trebui sa inceteze.
Minora nu depune marturie, ci e ascultata!
Transformarea programului de vizitare in program de interogare si preconstituire de probe, ar trebui sa conduca la sistarea programului de vizitare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza foarte mult scopul pentru care se poarta discutia care este inregistrata.
Sunt cazuri si cazuri...
Exista cazuri in care o inregistrare obiectiva poate fi de folos si acel parinte chiar are motive serioase tot asa cum se pot face si in scop de sicanare.
Discutiile pe aceasta tema pot fi extrem de variate si de controversate.
Cel mai adesea instantele nu au timp sa judece si din acest motiv pot rezulta niste hotarari judecatoresti complet aiurea daca se merge pe varianta traditionala romaneasca care este invechita la nivelul de 100 de ani...
As mai face si precizarea ca in urma cu 100 de ani oamenii erau mai cinstiti si adevarul era respectat prin comparatie cu ziua de astazi.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
cerere de raport expertiza psihologica judiciara respinsa againstPAS againstPAS Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)